• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Primarul Dorin Chirtoacă acuză de fals în acte la înstrăinarea unui teren

    Primarul Dorin Chirtoacă acuză de fals în acte la înstrăinarea unui teren

    11.06.2012  

    Municipalitatea a fost deposedată de un teren de 4 hectare, pe strada Calea Ieşilor, în baza unei hotărâri de judecată cu un fals pe ea, şi anume ştampila Primăriei capitalei, a declarat, luni, primarul Dorin Chirtoacă, la şedinţa operativă de la Primărie.

    „Cert este că avem o hoţie curată – o semnătură falsificată, o ştampilă falsificată şi o hotărâre judecătorească cu privire la deposedarea patrimoniului de 4 hectare de pământ”, a menţionat primarul.

    Dorin Chirtoacă a declarat că terenul a fost adjudecat unei întreprinderi în baza unei hotărâri şi a ştampilei Primăriei falsificate. Primarul presupune că a fost făcută o scanare şi apoi a fost printată. „Văd ca s-a trecut de la ajutoare pentru copii, cum erau cerute prin fax, la hectare de pământ. E hoţie curată, indiscutabil”, a declarat edilul.

    Falsul a fost depistat de către Direcţia audit intern. Şefa direcţiei, Raisa Cotorobai, a declarat că informaţia a fost obţinută în cadrul misiunii de audit. „Am descoperit documentul respectiv anexat la dosar am avut suspiciuni la ştampila respectivă şi la semnătură. Este o semnătură necunoscută. Am cercetat cazul în măsura în care am avut posibilitate. Am rugat să fie efectuată o anchetă de serviciu pentru a putea vedea care sunt cauzele, cum a apărut ştampila, ca să vedem cine a fost implicat în falsificarea acestor acte, ori din interior, ori din exterior”, a notat şefa direcţiei.

    Edilul capitalei a solicitat cercetarea cazului. 

    www.info-prim.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com