• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  PL regretă că legea care ar proteja studenţii ce pleacă la muncă peste hotare nu a putut fi votată

    PL regretă că legea care ar proteja studenţii ce pleacă la muncă peste hotare nu a putut fi votată

    08.06.2012  

    Parlamentul nu a putut vota, joi, un proiect de lege cu privire la activitatea de întreprinzător, care ar proteja studenţii ce pleacă la muncă peste hotare în perioada vacanţei de vară prin agenţiile Work and Travel. Un singur vot nu a ajuns pentru a promova proiectul. Deputaţii din AIE s-au supărat pe deputatul neafiliat Mihai Godea, care este în grevă parlamentară şi nu participă la votare.

    Legea prevede ca agenţiile Work and Travel să micşoreze taxa pentru serviciile acordate până la cel mult 500 de dolari. Deputatul Partidului Liberal (PL), Ana Guţu, a spus că partidul îşi exprimă regretul pentru faptul că Mihai Godea nu a participat la vot. „Noi am decis în cadrul Comisiei economie să ne menţinem votul pentru ca studenţii care pleacă cu programele Work and Travel să nu achite firmelor organizatoare mai mult de 500 de dolari”, a spus deputatul. Ana Guţu a mai subliniat că din cauza deputatului Mihai Godea această lege nu fost adoptată, a fost remisă în comisie şi se va putea reveni la proiect doar peste jumătate de an.

    Şi preşedintele Comisiei economie, buget şi finanţe, Veaceslav Ioniţă, a declarat că Legea este extrem de importantă deoarece firmele Work and Travel deseori lucrează cu documente false şi tinerii ajung acolo fără a avea unde se caza şi rămân în stradă. „Pentru a preveni acest lucru noi am considerat util să licenţiem această activitate, ca aceste firme să poată fi verificate”, a declarat Veaceslav Ioniţă.

    Preşedintele comisiei a mai spus că acum sunt două căi: fie deputaţii vor pregăti un nou proiect care să fie votat săptămâna viitoare în două lecturi, fie să se anuleze votul din 7 iunie şi să se mai voteze o dată, dacă Regulamentul prevede aşa ceva, a spus Veaceslav Ioniţă.

    Programul Summer Work and Travel în Republica Moldova (SWT), administrat de Departamentul de Stat al SUA, este un program de schimb cultural, care oferă studenţilor instituţiilor de învăţământ superior posibilitatea de a participa în cadrul programelor de schimb educaţional şi cultural, pe o perioadă maximă de 4 luni, în timpul vacanţei lor de vară. 

    www.info-prim.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com