• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Ion Cebanu: „Facem eforturi pentru a reconstrui Stadionul Republican”

    Ion Cebanu: „Facem eforturi pentru a reconstrui Stadionul Republican”

    06.06.2012  

    Invitat la forumul clubului presei sportive din Moldova (APSM), Ministrul Tineretului şi Sportului, Ion Cebanu, a declarat că Stadionul Republican va fi reconstruit, însă nu se ştie când şi unde:

    „Avem multe şedinţe şi întâlniri asupra acestui subiect. Stadionul Republican este imaginea sportului moldovenesc. Am insistat mult pe această temă. Suntem la capitolul descoperirii locaţiilor de amplasare. Avem patru destinaţii care urmează să fie analizate.”

    Întrebat despre corupţia din fotbalul moldovenesc, ministrul a spus că Ministerul TS poate ajuta prin implimentarea unui cadru legislativ, care să servească structurilor abilitate să lupte cu această corupţie.

    www.jurnal.md

    *****************************************************************************

    Nimic nou pe frontul de vest. Jurnaliştii sportivi, invitaţi ieri la o întâlnire cu ministrul Tineretului şi Sportului au căutat din nou răspuns la întrebarea când va avea Moldova un stadion republican? Răspunsul - ca şi acum două săptămâni – abia am identificat terenul.

    Abia de a reuşit ministrul să intre în sală, că a şi fost asaltat cu întrebări referitoare la construcţia unui stadion republican. Cel vechi nu mai funcţionează din 2007.

    De la stadion, s-a trecut la Olimpiada care începe peste 2 luni. Până acum, Moldova a obţinut 21 de cote de participare. Ministrul nu a vrut să-şi divulge favoriţii, dar a scăpat totuşi câteva nume.

    Ministrul Tineretului şi Sportului, Ion Cebanu a declarat că deja a solicitat Guvernului ca orice loc să fie răsplătit. Potrivit lui, pentru o medalie de aur un sportiv va primi 100 de mii de euro. 

    Următoarele poziţii vor fi recompensate cu sume mai mici, în descreştere cu câte 10 mii de euro. Ministrul susţine că pentru sportivii consideraţi cu mai multe şanse, din buget au fost alocaţi mai mulţi bani pentru antrenamente, astfel încât unii se pregătesc peste hotare.

    Olimpiada de vară de la Londra va începe la 27 iulie.

    www.protv.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com