• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Ana Guţu: Delegaţiile parlamentare ale Republicii Moldova sunt practic invizibile

    Ana Guţu: Delegaţiile parlamentare ale Republicii Moldova sunt practic invizibile

    06.06.2012  

    Ana Guţu, deputat din partea Partidului Liberal, consideră că activitatea delegaţiilor parlamentare a Republicii Moldova este practic invizibilă. Ea a decis să schimbe situaţia şi a înaintat o iniţiativă legislativă privind modificarea Regulamentului Parlamentului prin adăugarea unei secţiuni referitoare la delegaţiile parlamentare.

    Ana Guţu a comunicat pentru TRIBUNA că  prin această iniţiativă doreşte să îmbunătăţească activitatea delegaţiilor parlamentare.

    „Nu sunt nemulțumită de delegațiile actuale, dar vreau să îmbunătățesc situația. Mai mult sau mai puțin, aceste delegații sunt invizibile dacă e să vorbim de prestația diplomației parlamentare, ori că sunt mai puțin mediatizate”, spune deputata.

    În opinia sa, banii investiţi de stat în aceste delegaţii nu sunt valorificaţi pe măsură.

    „Statul cheltuie niște bani când trimite aceste delegații la reuniunile plenare ale adunărilor parlamentare. Se întorc membrii și nimeni nu știe ce a fost acolo. Rezoluțiile APCE, OSCE, etc. nici nu sunt traduse în română, nu sunt promovate ideile acestor rezoluții”,  a adăugat deputata.

    De asemenea, Ana Guțu consideră că activitatea diplomației parlamentare trebuie să fie mult mai vizibilă.
    Cât despre reușita acestui proiect de lege, Ana Guțu spune că:  „vom vedea. Oricum se lucrează asupra îmbunătățirii Regulamentului Parlamentului și eu cred că această reglementare lipsea pentru că în cazul dat Regulamentul Parlamentului nu avea niște stipulări concrete referitor la alegerea nu doar a președinților, ci și a membrilor delegațiilor parlamentare”.

    „La noi, de obicei, se face conform algoritmului și nu întotdeauna este un algoritm fericit și benefic pentru imaginea Republicii Moldova pe dimensiune internațională”, a conchis liberala.

    www.tribuna.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com