• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Primul troleibuz asamblat la Chişinău va fi lansat pe 1 iulie

    Primul troleibuz asamblat la Chişinău va fi lansat pe 1 iulie

    05.06.2012  

    Primul troleibuz care va fi asamblat la Regia Transport Electric Chişinău (RTEC) va fi lansat pe 1 iulie. Săptămâna viitoare în capitală urmează să ajungă primele caroserii din Belarus. „O echipă de specialişti s-a întors deja din Minsk cu certificate de calificare şi e pregătită pentru asamblarea troleibuzelor la Chişinău. Totodată, în procesul de asamblare vor fi implicaţi şi 2 specialişti de la fabrica din Belarus”, a declarat şeful RTEC, Gheorghe Morgoci.

    Din Belarus vor fi aduse elementele de bază ale viitoarelor troleibuze. Alte piese urmează să fie cumpărate de la diferite fabrici. Motoarele şi sistemele electronice vor fi aduse din Rusia. Înainte de a fi date în exploatare, troleibuzele vor parcurge o distanţă de 500 de km.

    Edilul capitalei, Dorin Chirtoacă, a specificat că, aparent, troleibuzul va părea că este gata de exploatare pentru că va avea caroseria vopsită, va fi cu geamuri şi uşi, dar în realitate va mai fi de lucru la el. „Să nu fim în situaţia în care cineva să spună că asamblarea la Chişinău este una formală. Deoarece troleibuzele vin având caroserie şi şasiu, respectiv roţi, dar fără motor şi echipament electronic. Aşa a fost convenit că la prima etapă lucrările de asamblare să fie divizate. O parte mai mare se va face la fabrica din Minsk, iar o parte mai mică la Chişinău. Treptat, după ce ne vom obişnui, poate vom produce troleibuzul nostru propriu”, a declarat primarul.

    Dorin Chirtoacă a mai spus că asamblarea troleibuzelor la Chişinău trebuie să devină cel mai prioritar proiect al oraşului. Situaţia gravă, legată de accidentele rutiere cu implicarea microbuzelor, duce la necesitatea creării unor alternative, iar acestea sunt procurarea troleibuzelor noi. „Este prioritar să punem unităţi noi de transport şi să obişnuim locuitorii capitalei cu ideea că transportul de mare capacitate are prioritate, şi în această direcţie merge strategia de dezvoltare a transportului şi a oraşului”, a spus primarul capitalei. În următorii 2 ani numărul acestor mijloace de transport se planifică să se ridice la 200 de unităţi noi. 

    www.info-prim.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com