• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Gheorghe Şalaru a avut o întrevedere cu delegaţia Comisiei Economice pentru Europa a ONU

    Gheorghe Şalaru a avut o întrevedere cu delegaţia Comisiei Economice pentru Europa a ONU

    01.06.2012  

    În perioada 30-31 mai 2012 reprezentanţii Comisiei Economice pentru Europa a Organizaţiei Naţiunilor Unite (CEE ONU) au efectuat o vizită de lucru în Republica Moldova.

    Scopul vizitei a constat în iniţierea elaborării celui de-al treilea Studiu de performanţă în domeniul protecţiei mediului pentru Republica Moldova. Republica Moldova a fost supusă evaluării performanţei de mediu în anul 1998 şi în anul 2006. În declaraţia ministerială de la Conferinţa Miniştrilor de mediu, care a avut loc în septembrie 2011 la Astana, a fost prevăzută iniţierea realizării celui de al treilea ciclu de Studii de Performanţă în domeniul Mediului în ţările din regiunea CEE a ONU.

    Reprezentanţii CEE ONU au avut un şir de întruniri cu ministrul mediului Gheorghe Şalaru, viceministrul Lazăr Chirică, şefii direcţiilor şi instituţiilor subordonate, reprezentanţii ministerelor şi agenţiilor guvernamentale. În cadrul şedinţelor au fost prezentate etapele de elaborare şi cerinţele faţă de cel de-al treilea Studiu de performanţă, precum şi a fost discutată structura acestui document. Conducerea Ministerului Mediului a accentuat importanţa procesului de evaluare, care are drept scop acordarea suportului ţărilor cu economie în tranziţie pentru eficientizarea managementului în domeniul protecţiei mediului, prin formularea recomandărilor de îmbunătăţire a realizării politicilor din domeniu.

    Ca rezultat al şedinţelor, reprezentanţii CEE ONU şi reprezentanţii Ministerului Mediului au convenit asupra structurii şi au stabilit care sunt etapele de elaborare a Studiului de Performanţă.

    www.mediu.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com