• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Ministrul Anatol Șalaru a discutat cu Ambasadorul Chinei despre identificarea unor surse de finanțare pentru reabilitarea drumurilor

    Ministrul Anatol Șalaru a discutat cu Ambasadorul Chinei despre identificarea unor surse de finanțare pentru reabilitarea drumurilor

    01.03.2012  

    La 28 februarie 2012, Anatol Șalaru, ministrul transporturilor și infrastructurii drumurilor, a avut o întrevedere cu  E.S. Dl. Tong Mingtao, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Populare Chineze, recent acreditat în Republica Moldova.
    Cei doi oficiali au trecut în revistă lista proiectelor investiționale existente în ultimii doi ani dintre Republica Moldova și China, Ambasadorul Tong Mingtao precizând că s-a observat o ușoară intensificare a relațiilor de cooperare şi exemplificând prin sporirea numărului de companii chineze care investesc în Moldova. De asemenea, Ministrul Anatol Şalaru a menţionat și achiziționarea de unități specializate de producţie chineză utilizate în procesul de reabilitare a drumurilor.
    În cadrul întrevederii, dl Ministru a relatat despre necesitatea aprofundării în continuare a relațiilor moldo-chineze în vederea atragerii investițiilor în mai multe domenii economice de activitate, în special transporturi și infrastructura drumurilor. În acest context, E.S. Tong Mingtao a confirmat că o rețea de drumuri bune are un impact major și pozitiv pentru economia ţării, prin îmbunătățirea condițiilor şi eficientizarea costurilor de transport, la fel și pentru crearea unui mediu atractiv pentru investițiile străine.
    La rândul său, ministrul a menționat despre necesitatea identificării unor sectoare de drum și posibilitatea reabilitatării acestora prin intermediul creditelor facilitare care se negociază în prezent de Guvernul RM cu Guvernul Chinei.
    În această ordine de idei, oficialul chinez a asigurat că în rezultatul negocierii cu Guvernul Moldovei privind creditele facilitare chineze, o mare atenție va fi acordată și pentru absorbția lor în sectoarele de transport şi infrastructurii drumurilor.

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com