• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Ministerul Apărării i-a comemorat la Bălţi pe combatanţii căzuţi în conflictul armat de pe Nistru

    Ministerul Apărării i-a comemorat la Bălţi pe combatanţii căzuţi în conflictul armat de pe Nistru

    28.02.2012  

    Ministerul Apărării, în colaborare cu Ministerul Tineretului şi Sportului şi Uniunea Veteranilor Războiului pentru Independenţă, au organizat în week-end în municipiul Bălţi, un turneu la fotbal în sală, în memoria celor căzuţi în conflictul armat de pe Nistru în 1992.

    Activităţile au început cu un miting de comemorare, organizat în faţa Comisariatului de poliţie din Bălţi, unde sunt instalate plăcile comemorative a trei combatanţi, originari din municipiu, care au căzut în luptele din 1992, urmat de depuneri de flori la monumentul lui Ştefan cel Mare.

    În opinia ministrului Apărării, Vitalie Marinuţa, evenimentul de la Bălţi este primul din lanţul de activităţi, organizate de autorităţile ţării în contextul marcării celor 20 de ani de la declanşarea conflictului armat, şi are drept scop nu doar comemorarea celor căzuţi şi aducerea unui omagiu persoanelor care s-au ridicat la apărarea independenţei şi suveranităţii Republicii Moldova, dar şi unul educativ pentru generaţiile viitoare.

    „Despre eroismul şi curajul celor, care s-au ridicat în apărarea Patriei, noi trebuie să vorbim nu doar în preajma unor date legate de evenimentele din timpul conflictului, dar permanent, deoarece numai în acest caz vom reuşi să depăşim consecinţele lui, să educăm generaţii de adevăraţi patrioţi ai Republicii Moldova, care prin eforturile sale zilnice vor contribui la prosperarea ţării noastre”, a menţionat Vitalie Marinuţa.

    Eduard Maican, preşedintele Uniunii Veteranilor Războiului pentru Independenţă, a salutat iniţiativa Ministerului Apărării de a organiza asemenea activităţi, menţionînd că acestea contribuie nu doar la comemorarea faptelor eroice ale participanţilor la război, dar şi la educaţia tinerii generaţii. „În plus, evenimentele de acest gen constituie un bun prilej de întîlnire a foştilor camarazi de lupte, care locuiesc în diferite localităţi”, a spus Maican.

    La turneul din Bălţi au participat echipe de combatanţi din 10 raioane ale ţării. Învingătoare a primului turneu a devenit echipa de veterani ai războiului de pe Nistru din municipiul Bălţi, fiind urmată de cele din raioanele Făleşti şi Sîngerei. Organizatorii turneului au convenit ca la ediţia din 2013 să participe echipe din toate raioanele şi municipiile ţării.

    www.army.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com