• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Mihai Ghimpu: Colegii din AIE au încălcat regulile de joc

    Mihai Ghimpu: Colegii din AIE au încălcat regulile de joc

    28.02.2012  

     Liderul Partidului Liberal (PL) se va întâlni cu candidatul la funcţia de preşedinte, Veronica Bacalu, dacă aceasta va veni la Chişinău, însă deocamdată nu a fost anunţat despre sosirea ei. ,,Prima întrebare care i-am adresa-o ar fi dacă este sigură că vrea să devină preşedinte. Nu vreau să mai admit jocurile colegilor mei pe la spate”, a declarat Mihai Ghimpu la o emisiune din seara zilei de ieri de la Moldova 1.

    Mihai Ghimpu susţine că indiferent de presiunile care se fac din partea PDM şi PLDM, precum şi din partea societăţii civile, PL nu va vota preşedintele cu ochii închişi: ,, Oameni buni, nu alegem paznic la poartă, alegem președintele țării. Cum vreţi să facem cunoștință, pe Skype? Poate o lăsăm să stea în SUA și să conducă țara prin Skype? Am luptat prea multă vreme pentru acest stat, pentru ca acum să votăm cu ochii închiși. Nu am vorbit cu ea, nu știu dacă vine la Chișinău. Cei care au identificat candidatul, să o invite și să spună: dragi colegi, poftim, vorbiți, acceptați-o... dar nu să ne-o bage nouă pe gât. Dacă vine, noi o să ne întâlnim, vom discuta neapărat cu ea. Nu este un gest bărbătesc să spun despre această doamnă, necunoscând-o. Şi până la urmă nu eu singur decid, suntem 12 deputaţi PL, împreună luăm decizii”.
     
    Totodată, Mihai Ghimpu şi-a exprimat nemulţumirea faţă de modul în care fost propusă această candidatură. ,,Colegii mei de alianţă au încălcat regulile de joc. Ei au făcut publice listele cu potenţialii candidaţi presei. Nu este corect să faci publice anumite candidaturi şi pe urmă să respingi o anumită persoană, nu e corect faţă de aceşti oameni. PDM ne-a prezentat lista cu candidaţi, lista PLDM-ului am aflat-o din presă. Am avut întâlniri în fiecare seară fără să ştie presă. Ei s-au decis întâi pentru domnul Ababii, eu mă duc să discut cu viitorul preşedinte şi el spune că nu vrea să fie preşedinte. Eu revin să le spun că Ababii nu vrea să fie preşedinte şi ei s-au enervat ambii şi spun bine atunci rămâne candidatura doamnei Bacalu”, a povestit liderul PL.
     
    De asemenea, Mihai Ghimpu a menţionat că nici la şedinţa de joi din această săptămână PL nu va vota stabilirea datei alegeri şefului statului, dacă nu se va conveni asupra candidaturii.
     
    ,,Cred că există foarte puţine şanse ca joi să fie determinată data alegerii preşedintele în circumstanţele create. Există o perspectivă ca să vină comuniştii în Parlament şi să formeze majoritatea pentru a stabili data alegerilor. Aceste neînţelegeri din alianţă contribuie la revenirea comuniştilor la putere şi masele scoase în piaţă nu e efortul comuniştilor", a declarat analistul politic, Anatol Ţăranu prezent la aceeaşi emisiune. 

    www.arena.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com