• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Dragobetele sărută fetele

    Dragobetele sărută fetele

    24.02.2012  

    Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal (PL) a organizat vineri, 24 februarie, o acțiune pentru a marca Dragobetele, Ziua Îndrăgostiților la români. La eveniment a participat și ministrul Ion Cebanu, președintele Oragnizației de Tineret a PL, care nu a ezitat să sărute peste 20 de fete liberale, așa cum spune tradiția românească ,,Dragobetele sărută fetele”.

    Acțiunea a avut loc pe ”Podul Îndrăgostiților” din parcul ”Valea Trandifirilor” din Chișinău. Tinerii liberali au organizat diverse concursuri și și-au făcut declarații de dragoste. Ministrul Ion Cebanu i-a îndemnat pe tineri să se iubească în fiecare zi, nu doar de această sărbătoare. Ministrul, care este cel mai tânăr din actuala componență a Guvernului, nu este căsătorit. Anterior, Ion Cebanu a declarat că are mai multe iubite, dar nu se poate decide care este cea mai potrivită ca să-i devină soție.

    Dragobetele este o sărbătoare românească a îndrăgostiţilor, moştenită de la daci. Conform tradiţiei populare se marchează la 24 februarie ca sărbătoare a tinereţii şi a dragostei. Obiceiul are o tradiţie milenară şi marchează începutul primăverii, renaşterea naturii, a dragostei, a apropierii.

    www.arena.md

    ******************************************************************************

    Membrii organizaţiei de tineret a PL i-au felicitat pe studenţi cu Dragobetele. Şi nu oricum. Liberalii au cântat serenade şi au împărţit inimioare cu mesaje.

    Nu toţi tinerii ştiau de ce sunt felicitaţi  şi ce semnificaţie are ziua de 24 februarie.

    Tinerii liberali spun că au împărţit astăzi felicitări de dragoste pentru că nu recunosc sărbătoarea de 14 februarie.

    Legenda spune că Dragobetele, fiul Dochiei, era zeul dragostei şi al bunei dispoziţii la daci. Sărbătoarea este considerată echivalentul românesc al sărbătorii Valentine's Day. În tradiţia populară, se crede că îndrăgostiţii ce se întâlnesc în această zi, vor avea iubirea protejată întregul an. Tradiţia spune că astăzi încep să se împreuneze păsările.

    www.inprofunzime.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com