• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Planificarea strategică şi consolidarea capacităţilor organizaţionale în Organizaţia Femeilor Liberale

    Planificarea strategică şi consolidarea capacităţilor organizaţionale în Organizaţia Femeilor Liberale

    24.02.2012  

    Institutul Republican Internaţional a desfăşurat un seminar în parteneriat cu Organizaţia Femeilor Liberale (OFL) la tema „Planificarea strategică şi consolidarea capacităţilor organizaţionale” pentru Organizaţiile de Femei Teritoriale a Partidului Liberal. Seminarul a avut loc în perioada 18 -19 februarie, la Vadul lui Vodă, Pensiunea Odiseu.

    Unul dintre scopurile acestui seminar a fost planificarea strategică a activităţii OFL şi elaborarea unui plan de activitate pentru anul 2012 pentru cele 13 raioane prezente: Anenii Noi, Bălţi, Călăraşi, Căuşeni, Criuleni, Dubăsari, Floreşti, Glodeni, Hânceşti, Leova, Orhei, Rezina, Ungheni.

    Preşedinta OFL, Corina Fusu, în discursul său a reiterat importanţa consolidării filialelor ca un factor esenţial în promovarea valorilor şi politicilor Partidului Liberal, dar şi consolidarea şi dezvoltarea acestuia. În acest context, Corina Fusu a relatat despre participarea ei la şedinţa Parteneriatului Estic pentru participarea femeilor în viaţa publică unde au fost discutate experienţele deputatelor din statele Parteneriatului Estic în vederea identificării măsurilor concrete care ar putea facilita participarea femeilor la viaţa publică. În urma dezbaterilor s-a constatat că femeile, oriunde s-ar afla, întâlnesc, în mare măsură, aceleaşi obstacole: reprezentare scăzută în Parlamente şi Guverne, lipsa de politici din partea statului, care ar concilia viaţa de familie cu cea profesională, o reacţie limitată, de multe ori stereotipată din partea mass-media, dar şi a întregii societăţi. Exemple de urmat sunt ţările din Nordul Europei: Suedia, Finlanda, Norvegia, Danemarca.

    Vice-preşedinta OFPL Zoia Jalbă a menţionat importanta accederii femeilor la funcţiile decizionale, dar şi necesitatea implementării planificării strategice întru buna dezvoltarea a OFL.

    Pe agenda de lucru a seminarului s-au regăsit următoarele teme:
    - „Analiza capacităţilor Organizaţiei Femeilor Liberale şi Consolidarea capacităţilor Organizației Femeilor Liberale”, prezentare susținută de Alexei Buzu, Director de programe, Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare;
    - „Perspective de dezvoltare a OFL”, prezentarea conceptului de Organizaţie şi analiza situaţiei actuale a OFL, raportor - Cristina Boaghi, Secretar general al OFL.
    - „Elaborarea planului de lucru specific pentru 2012”,  modul prezentat de Eugenia Iurco, formator în tematica gender, preşedinta OFPL filiala sectorului Centru;

    Participantele au rămas mulţumite de subiectele acestui seminar, pe care le consideră foarte importante în desfăşurarea activităţii ulterioare, dar şi de prestaţia formatorilor. Informaţia obţinută va servi drept ghid de eficientizare  şi consolidare a structurilor OFL în teritoriu, dar și a Partidului Liberal la nivel republican.

    Eugenia IURCO, preşedinta OFL filiala sectorului Centru

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com