• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Mihai Ghimpu: Nu vrem să ne trezim într-o bună zi cu un cal mort la președinție sau cu o iapă moartă în Parlament

    Mihai Ghimpu: Nu vrem să ne trezim într-o bună zi cu un cal mort la președinție sau cu o iapă moartă în Parlament

    17.02.2012  

    Preşedintele PL, Mihai Ghimpu se arată nemulțumit de faptul că la ședința de ieri, 16 februarie, din Parlament, a fost propusă o dată pentru alegerea președintelui. Acesta nu exclude că liderii PLDM şi PDM,  împreună cu  socialistul, Igor Dodon ar avea un candidat de compromis pentru funcţia de şef al statului.

    “Ceva e putred în AIE, nu e curat. Ori candidatul este deja, ori acesta va apărea mai târziu şi va fi lăsat în umbră, iar în ultima zi ţi-l aruncă în faţă, iar acesta refuză. În aşa caz, e clar că mergem spre alegeri anticipate”, a declarat liderul PL joi, 16 februarie, în cadrul unei emisiuni televizate.

    Totodată, preşedintele liberal a menţionat că îşi doreşte alegerea şefului statului, mai ales că a renunţat la funcţia de speaker a Parlamentului. “ Nu vrem să ne trezim într-o bună zi cu un cal mort la președinție sau cu o iapă moartă în Parlament. Noi vrem să fie ales şeful statului, cu atât mai mult că am cedat funcţia de speaker şi nu vom permite ca cineva să se joace cu noi de-a mâţa cu şoarecele. Noi am spus şi nu o singură dată că nu vom vota data alegerii preşedintelui, până nu vom alege candidatul. În caz contrar, ar însemna să mergem la alegeri anticipate, ceea ce ar înseamna o tragedie națională. Eu nu am venit la putere să fac pe placul cuiva, ci să aduc bucurie cetăţenilor”, a subliniat liberalul.

    Mihai Ghimpu afirmă că Igor Dodon a părăsit Partidul Comuniştilor nu pentru a ajuta Alianţa în depăşirea crizei politice şi a alege şeful statului, ci pentru a le spune că nu au nevoie de referendum.

    “Acum înţeleg de ce a părăsit acesta PCRM-ul, nu pentru a ne ajuta, ci pentru a pune beţe în roate. Nu trebuie să pună condiţii, nici lui Dodon, nici colegilor din AIE, nu suntem o mătură, care să o muţi dintr-un ungher în altul", a adăugat Ghimpu.

    Mihai Ghimpu a mai menționat că PL nu va vota data alegerii şefului statului, până nu va fi identificat un candidat la fotoliul de președinte.

    www.politik.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com