• Abonare la noutăţi
      

  vezi mai mult

  Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
  10.01.2016     
  Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
  13.11.2015     
  Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
  02.10.2015     
 • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Ministerul Apărării intensifică comunicarea cu autorităţile locale

  Ministerul Apărării intensifică comunicarea cu autorităţile locale

  29.12.2011  

  Ministrul Apărării Vitalie Marinuţa a efectuat o vizită de lucru în municipiul Bălţi, unde a desfăşurat o serie de întâlniri cu reprezentanţii autorităţilor publice locale din regiunea de nord a ţării.

  Ministrul Apărării a discutat cu preşedinţii şi vicepreşedinţii raioanelor despre încorporarea recruţilor în Forţele Armate, educaţia militar — patriotică a tineretului şi reforma militară.

  De asemenea, în cadrul întâlnirii desfăşurate în Brigada de infanterie motorizată „Moldova”, ministrul Apărării s-a referit la obiectivele Guvernului Republicii Moldova în domeniul de apărare şi securitate.

  Vitalie Marinuţa a subliniat inclusiv care este aportul Armatei Naţionale în procesul de evacuare şi distrugere a pesticidelor de pe teritoriul naţional, necesitatea comercializării activelor Armatei Naţionale şi colaborarea cu organizaţiile internaţionale NATO şi OSCE.

  Reprezentanţii autorităţilor publice locale au profitat de ocazia aflării în Brigada de infanterie motorizată „Moldova” şi s-au familiarizat cu infrastructura unităţii. Aceştia s-au documentat din prima sursă cu condiţiile de trai şi pregătire militară şi au vizitat blocurile de instrucţie, cazarma militară, sala de sport şi cantina brigăzii.

  Totodată, preşedinţii din raioanele nordice ale ţării au adus soldaţilor în prag de sărbători fructe şi dulciuri. Aceştia au vorbit cu tinerii încorporaţi în armată despre greutăţile din perioada stagiului militar şi au fost bucuroşi să constate că tinerii din localităţile lor se isprăvesc cu misiunile încredinţate.

  De menţionat că întâlnirea ministrului Apărării Vitalie Marinuţa cu reprezentanţii autorităţilor publice locale din regiunea de nord a ţării a avut scopul de a intensifica comunicarea şi colaborarea pe domenii de interes reciproc.

  www.army.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2022 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori: 5994290  | ieri: 2933 |  azi: 890 |  online: 23     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 23-26-89, 24-35-69, 22-80-97
Fax: +(373 22) 22-80-97