• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  (foto)Participarea reprezentantelor Organizaţiei Femeilor Liberale la seminarul "Identificarea metodelor de promovare a mesajelor liberale de către femeile liberale”

    (foto)Participarea reprezentantelor Organizaţiei Femeilor Liberale la seminarul "Identificarea metodelor de promovare a mesajelor liberale de către femeile liberale”

    14.12.2011  

    Organizaţia Femeilor Liberale (OFL) a desfăşurat un seminar la tema “Identificarea metodelor de promovare a mesajelor liberale de către femeile liberale”, care a avut loc în perioada  9 – 10 decembrie, la centru de Resort & Camping Sky Land din localitatea Goian, municipiul Chişinău. Evenimentul a fost organizat în parteneriat şi cu sprijinul Fundaţiei germane Friedrich Naumann.

    Unul dintre scopurile acestui seminar a fost planificarea strategică a activităţii OFL şi elaborarea unui plan de activitate pentru anul 2012.

    Preşedinta OFL, Corina Fusu, în discursul său de salut a vorbit despre importanţa consolidării filialelor raionale, dar şi a filialei municipiului Chişinău, care include cele 5 sectoare ale capitalei şi 18 structuri locale. „Promovarea şi încurajarea femeilor să participe la viaţa social-politică din Republica Moldova este un deziderat pe care OFL şi l-a asumat cu tărie. Drept argument vă aduc exemplul ţărilor din Nordul Europei (Finlanda, Danemarca, Norvegia, Suedia), unde femeile, în proporţie de peste 40 la sută, sunt reprezentate în Parlament, Guvern, Administraţie Publică Locală, alte instituţii ale statului. Tocmai în aceste ţări nivelul de trai al cetăţenilor este cel mai înalt din Europa”, a menţionat Corina Fusu în mesajul său adresat participantelor la seminar.

    La seminar a participat  şi Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, care a evidenţiat importanţa implicării femeilor în activităţile PL şi faptul că femeile au calităţi deosebite, cum ar fi: responsabilitatea, onestitatea, corectitudinea, devotamentul etc., ceea ce aduce un plus de valoare atât partidului, cât şi instituţiilor unde doamnele liberale îşi desfăşoară activitatea profesională. Mihai Ghimpu a ţinut să mai sublinieze: „PL întotdeauna a acordat atenţie şi sprijin femeilor care s-au implicat în  promovarea ideilor liberale, femeilor care şi-au adus contribuţia la schimbările democratice din Republica Moldova. Sunt de părere că PL trebuie să valorifice din plin acest potenţial preţios al doamnelor noastre”.

    Ana Vasilache, viceministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei a prezentat viziunea OFL ce ţine de politicile sociale, politici care ar oferi posibilitatea femeilor de a se implica mai activ în viaţa profesională. 

    Pe agenda de lucru a seminarului s-au regăsit şi următoarele teme:
    - „Emergenţa paradigmei feminine a liberalismului: identitate, sinergii şi praxis critic”, prezentare susținută de profesorul universitar Elena Prus, vicepreşedinta OFL;
    - „Fortificarea capacităţilor de management a OFL”,  modul prezentat de Eugenia Iurco, formator în tematica gender, preşedinta OFL, filiala sectorului Centru;
    - „Perspective de dezvoltare a OFL”, prezentarea conceptului de Organizaţie şi analiza situaţiei actuale a OFL, raportor Cristina Boaghi, Secretar general al OFL.

    La eveniment a mai participat Elisaveta Tsvetkova, coordonator de proiecte în cadrul Fundaţiei Friedrich Naumann şi Peter-Andreas Bochmann, reprezentant rezident al Fundaţiei Friedrich Naumann pentru Libertate, subregiunea Sud-Est Europeană (Bulgaria, Romania, Macedonia şi Moldova). Andreas Bochmann s-a pronunţat pentru identificarea unor tematici de seminare, conferinţe internaţionale, training-uri, care ar constitui agenda OFL pentru anul 2012.

     

     

    Departamentul Comunicare şi Imagine al PL

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com