• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Replici dure între liberali şi comunişti la şedinţa Parlamentului

    Replici dure între liberali şi comunişti la şedinţa Parlamentului

    08.12.2011  

    Deputații, întruniți în ședință joi, 8 decembrie, au continuat replicile dure. Totul a început când deputatul PLDM, Maria Ciobanu a felicitat cetățenii Republicii Moldova cu prilejul a 20 de ani de la destrămărea URSS, iar deputatul comunist Sergiu Stati a solicitat din nou retragrea ambasadorului de la București, Iurie Reniță, pentru că s-a declarat român și ar distruge statalitatea Republicii Moldova.

    ,,Această nu este crimă și nici infracțiune. Cunoaștem politica, ideologia comunistă, iar atunci când cineva promovează acest stat, ei operează cu invenții. Îi îndemn să se liniștească și să recunoască adevărul istoric, iar dacă nu le place istoria, să se ducă să pască curcile pe undeva”, a spus liderul PL, Mihai Ghimpu.

    În replică, Sergiu Stati a spus că apreciază românii din România, dar nu-i plac ,,persoanele din Republica Moldova, care peste noapte s-au făcut români, în special unii deputați din Parlament. În ceea ce privește cine și unde să pască, dacă nu era URSS, aveați să învârtiți coada vacii undeva pe la Colonița”.
     
    Deputatul liberal Gheorghe Brega a intervenit și el, spunând că ,,nu s-a transformat în român, ci este român din născare”, iar colegul său Valeriu Munteanu a calificat declarațiile deputatului comunist Sergiu Stati drept xenofobe și i-a solicitat scuze sau să părăsească sala de ședințe ,,pentru a aerisi Parlamentul”.
     
    Replicile au încetat la solicitarea președintele Parlamentului, Marian Lupu, care a îndemnat deputații să se conducă după principiul ,,autoidentificare și unitate prin diversitate”. Președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov a încercat și el să împace cele două tabere: „Ne e greu să stăm între românii din stânga și moldovenii din dreapta. Faceți aceste dezbateri la începutul și sfârșitul sesiunii ca să putem să lucrăm”.
     
    ARENA reamintește că deputații liberali și deputații comuniști s-au contrazis și în cadrul ședinței Parlamentului pe data de 1 decembrie, de Ziua Națională a României.

    www.arena.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com