• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Ministrul Mediului Gheorghe Şalaru participă la Conferinţa Naţiunilor Unite asupra Schimbărilor Climatice

    Ministrul Mediului Gheorghe Şalaru participă la Conferinţa Naţiunilor Unite asupra Schimbărilor Climatice

    07.12.2011  

    Ministrul Mediului Gheorghe Şalaru participă la Conferinţa Naţiunilor Unite asupra Schimbărilor Climatice, care se desfăşoară în perioada 28 noiembrie – 09 decembrie 2011 la Durban, Republica Africa de Sud. Evenimentul include cea de-a 17-a Conferinţă a Părţilor la Convenţia-cadru a Naţiunilor Unite asupra schimbărilor climatice (UNFCCC) şi ce-a de a 7-a Conferinţă a părţilor la Protocolul Kyoto. Obiectivul principal al Conferinţei îl reprezintă continuarea şi progresul negocierilor privind cooperarea pe termen lung în domeniul schimbărilor climatice, în special după 2012, când prima perioadă de angajament prevăzută de Protocolul de la Kyoto va expira.

    În perioada 7 – 9 decembrie se desfăşoară segmentul la nivel înalt, la care participă miniştri şi conducători de delegaţii din Statele-Părţi la Convenţie şi/sau la Protocol. Acest segment îşi desfăşoară lucrările sub forma unor declaraţii ale conducătorilor delegaţiilor privind aspectele importante ale schimbărilor climatice şi evaluarea progreselor la nivel naţional, regional şi internaţional, adaptarea la efectele schimbărilor climatice, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, dezvoltarea durabilă şi posibilele angajamente şi activităţi necesare în acest domeniu în perioada post-2012.

    La 6 decembrie ministrul Gheorghe Şalaru a avut o întrevedere cu omologul său din România dl Laszlo Borbely. În cadrul întrevederii au fost puse în discuţie principalele probleme de mediu cu care se confruntă cele două state şi modalităţile optime de rezolvare a acestora. Un subiect aparte în cadrul întrevederii l-a reprezentat proiectul „Casa Verde”. Ministrul Gheorghe Şalaru a menţionat că „Proiectul „Casa Verde” este unul dintre cele mai importante proiecte bilaterale dintre cele două state din ultimul deceniu şi implementarea cu succes a acestuia în Republica Moldova va contribui enorm la creşterea gradului de credibilitate al statului nostru în faţa partenerilor europeni”.

    www.mediu.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com