• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Ziua Naţională a României - motiv de dispută în Parlament între liberali şi opoziţie

    Ziua Naţională a României - motiv de dispută în Parlament între liberali şi opoziţie

    01.12.2011  

     Fracţiunea Partidului Liberal a ţinut să felicite deputaţii cu ocazia Zilei Naţionale a României. Gestul liberalilor i-a nemulţumit pe parlamentarii comunişti, care au bătut din picioare preţ de câteva minute.

    „Noi suntem moldoveni şi nu români. Suntem în Parlament şi nu în Senatul României şi declaraţiile liberalilor sunt antistatale, demonstrează lipsa de respect faţă de această ţară”, a declarat comunistul Eduard Muşuc.

    Liberalul Valeriu Munteanu a ţinut să-i amintească lui Eduard Muşuc că odată a fost arestat la comanda guvernării comuniste, că suferă de sindromul Stockholm, când victima se îndrăgosteşte de torţionar, şi că nu îi stă bine în poziţia de apărător al PCRM.

    Inna Şupac, din fracţiunea PCRM, a comunicat că fracţiunea comunistă a înregistrat în Parlament un proiect de lege care vine să stopeze reabilitarea nazismului şi „eroizarea” criminalilor nazişti şi a complicilor lor. Aceasta a mai spus că speră ca deputaţii, inclusiv cei care sărbătoresc 1 decembrie, să susţină proiectul.

    Deşi preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, a solicitat încetarea disputelor, cele două formaţiuni au continuat cu replici tăioase.

    „De multe ori m-am convins că prostia nu are limite. Azi m-am convins că ea pătrunde şi în Parlament”, a spus deputatul PL, Ion Hadârcă.

    Liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, a menţionat că Vladimir Voronin ar trebui să liniştească tineretul comunist, pentru că, dacă este felicitată Germania cu ziua naţională, aceasta nu înseamnă că este felicitat nazismul. Mihai Ghimpu a mai spus că Eduard Muşuc va trăda PCRM-ul, cum au făcut-o şi alţii.

    Marian Lupu i-a îndemnat pe deputaţi să nu facă zâzanie unde nu e cazul, subliniind că fiecare cetăţean al Republicii Moldova are dreptul la auto-identificare şi că trebuie să ne respectăm aşa cum suntem.

    1 decembrie este Ziua Naţională a României. La 1 decembrie 1918 Adunarea Naţională de la Alba Iulia, constituită din 1228 delegaţi, şi sprijinită de peste 100.000 de persoane adunate la eveniment din toate colţurile Ardealului şi Banatului, a adoptat o Rezoluţiune prin care a consfinţit Marea Unire. 

    www.info-prim.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com