• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Sprijin, acceptare, dragoste şi respect pentru persoanele cu dizabilităţi din partea ministrului Vitalie Marinuţa

    Sprijin, acceptare, dragoste şi respect pentru persoanele cu dizabilităţi din partea ministrului Vitalie Marinuţa

    01.12.2011  

    Copiii cu nevoi speciale ai militarilor și angajaților civili ai Armatei Naționale au vizionat joi, 1 decembrie, spectacolul „Motanul încălţat”, prezentat de artişii teatrului „Licurici” din Chişinău.

    Evenimentul a fost organizat de Ministerul Apărării în legătură cu Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități, marcată tradiţional în luna decembrie. Copiii au mers la spectacol însoţiţi de părinţii lor şi ministrul Apărării Vitalie Marinuţa, care le-a oferit în dimineaţa zilei cadouri şi dulciuri din partea Ministerului Apărării.

    De asemenea, în incinta Casei Centrale a Armatei, artiştii amatori au prezentat pentru copiii cu nevoi speciale un program artistic cu cîntece, dansuri şi bufoni. Totodată, în legătură cu Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități, ministrul Apărării a acordat ajutoare materiale militarilor și angajaților civili ai Armatei Naționale, care au la întreținere copii cu nevoi speciale.

    Ministrul Apărării a remarcat că respectarea drepturilor fundamentale ale persoanelor cu nevoi speciale nu se realizează numai prin politici şi reforme, dar prin sprijin, acceptare, dragoste şi respect.

    „Prin activităţile pe care le-am organizat astăzi, ne-am propus să oferim copiilor cu nevoi speciale posibilitatea de a descoperi lumea care-i înconjoară şi de a se bucura împreună cu părinţii lor de clipe mai frumoase”, a subliniat Vitalie Marinuţa.

    De menţionat că în acest an Ministerul Apărării a distribuit ajutoare umanitare pentru 40 de familii în care sunt crescuţi copiii cu nevoi speciale. Activitatea organizată de Ministerul Apărării face parte din programul de acţiuni privind asigurarea protecţiei sociale a angajaţilor Armatei Naţionale.

    www.army.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com