• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Consilierul municipal Iurie Nastas: Nu ar strica să ne întoarcem la “subotnik-uri”

    Consilierul municipal Iurie Nastas: Nu ar strica să ne întoarcem la “subotnik-uri”

    28.11.2011  

    Dacă e sâmbătă, înseamnă că e muncă patriotică sau “subotnik”, cum se numea în perioada sovietică. De multe ori mâ gândesc că unele obiceiuri de atunci s-au uitat, din păcate. Poate lucrurile bune, că au fost și din acestea, ar fi trebuit preluate. Îmi amintesc cum, în școală, făceam curățenie cu clasa, indiferent dacă voiam sau nu, prin diferite locuri. Apoi mă gândeam de două ori dacă să mai arunc o hârtie pe jos, știind cât de greu e să faci apoi ordine.

    Ei bine, ne-am luat astăzi greble și saci și, împreună cu alți doi colegi consilieri PL, ne-am apucat de treabă în Parcul “Butoiaș” din sectorul Buiucani. Ni s-au alăturat angajați de la “Spați verzi” și un grup de studenți, însă nici vorbă de locatari de prin preajmă. Pe ei, se pare, nu-i afectează mizeria din jur. Am muncit mai bine de două ore și am scos de acolo, nici mai mult, nici mai puțin de trei mașini cu gunoi.

    Agenții economici din preajmă sunt iresponsabili. Aruncă gunoiul la întâmplare. În plus, și cei care se odihnesc în zona lasă după ei recipiente din plastic și hârtii peste tot. Oare când o să ne învățăm că, după ce mergem în parcuri la frigărui, să lăsăm ordine după noi? Nu e atât de greu să luăm o sacoșă și să punem gunoiul, iar apoi să o aruncăm la primul container. Ce ar trebui să se întâmple ca să procedam așa?

    Majorarea amenzilor nu știu daca este neapărat o soluție, cu atât mai mult cu cât  nici amenzile existente nu se aplică. Avem o problemă de cultură, de  educație. Dar, cu siguranță, și de aplicarea legii. Dacă poliția și organele pentru protecția mediului și-ar face datoria, nu ne-am afla în această situație. Interesant, câte amenzi s-au aplicat celor care aruncă mucurile din mașină ori celor care lasă gunoiul la întâmplare? S-ar putea să avem surpriza să vedem că niciuna.

    Blogul consilierului municipal Iurie Nastas http://nastas.md/

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com