• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Vitalie Marinuţa a donat 80 de icoane Bisericii cu hramul „Sfântului Mucenic Victor”

    Vitalie Marinuţa a donat 80 de icoane Bisericii cu hramul „Sfântului Mucenic Victor”

    24.11.2011  

    Ministrul Apărării Vitalie Marinuţa a participat astăzi, 24 noiembrie, la sărbătorirea hramului bisericii „Sfântul Mucenic Victor”, desfăşurată în incinta complexului educativ creştin-ortodox din Brigada „Ştefan cel Mare” din Chişinău.

    Ceremonia a început cu sfânta Liturghie, oficiată de opt preoţi militari, acompaniaţi de corul Academiei de Teologie Ortodoxă din Chişinău, care au binecuvântat lăcaşul sfânt şi publicul prezent la eveniment.

    Parohul bisericii Gheorghe Gavriliţă a apreciat colaborarea dintre Brigada “Ştefan cel Mare” şi Armata Naţională ca fiind benefică ostaşilor care sunt educaţi nu numai fizic, militar, dar şi spiritual. “Acesta este un exerciţiu duhovnicesc care are un impact pozitiv asupra stării spirituale a militarilor din cadrul brigăzii”, a specificat preotul Gavriliţă.

    Totodată, la activitate au fost prezenţi ctitorii sfântului lăcaş în persoana ex-ministrului Apărării Victor Gaiciuc, generalul (r) Nicolae Petrică, precum şi militari prin contract şi în termen din brigada “Ştefan cel Mare” şi alte unităţi militare.

    Cu această ocazie, ministrul Apărării a făcut o donaţie de circa 80 de icoane şi un ajutor financiar pentru finisarea lucrărilor de amenajare a bisericii, exprimându-şi speranţa că, în viitorul apropiat, astfel de lăcaşe sfinte vor fi deschise în toate unităţile Armatei Naţionale. Marinuţa a venit cu un cuvânt de felicitare pentru cei care şi-au serbat ziua onomastică, urându-le sănătate, pace şi linişte sufletească.

    Biserica cu hramul „Sfântului Mucenic Victor” a fost inaugurată la 23 noiembrie 2009 în cadrul complexului educativ creştin-ortodox din Brigada „Ştefan cel Mare” din Chişinău şi este primul lăcaş sfânt înfiinţat pe teritoriul unei unităţi militare din Republica Moldova.

    În perspectivă, construcţia unor biserici pe teritoriul unităţilor militare este prevăzută în Brigada „Moldova” din oraşul Bălţi şi Brigada „Dacia” din Cahul.

    www.army.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com