• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Mihai Ghimpu a dezvăluit înţelegerile secrete din AIE

    Mihai Ghimpu a dezvăluit înţelegerile secrete din AIE

    18.11.2011  

    SIS, BNM, ANRE, Agenţia „Moldsilva” şi Agenţia Turismului. Acestea sunt instituţiile statului care i-au revenit Partidului Liberal, în conformitate cu înţelegerile Alianţei pentru Integrare Europeană, stabilite în anexele secrete ale acordului de constituire. Anexele au fost date publicităţii de către preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune „Moldova 1”, transmite Info-Prim Neo.

    „SIS încă nu l-am preluat. Nu am numit directorul nostru încă. Instabilitatea e de vină pentru că nimeni nu vrea să meargă într-o funcţie şi peste trei luni să îl dea afară. BNM a rămas la PL de data trecută, pentru că guvernatorul se alege pe 7 ani. La fel e şi cu ANRE, care de data trecută a revenit PL-ului. Acolo tot nu îi poţi schimba din funcţie decât după un anumit termen. Slavă Domnului că se află la noi Agenţia Turismului. Am apărat-o şi am oprit traficul de fiinţe umane, nu mai merge cum era înainte. Că tare se dorea să cedăm această instituţie”, a spus Mihai Ghimpu.

    Potrivit liderului PL, conducerea Curţii de Conturi, Comisiei Electorale Centrale, Biroului Naţional de Statistică, Serviciului Grăniceri, Centrului Naţional pentru protecţia datelor cu caracter personal şi Agenţiei Rezerve Materiale i-a revenit Partidului Liberal Democrat.

    Partidul Democrat s-a ales cu Procuratura Generală, Comisia Naţională a Pieţei Funciare, Agenţia Cadastru şi Relaţii Funciare, Biroul Relaţii Interetnice şi Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei.

    Preşedintele PL a infirmat declaraţiile liderului PLDM, Vlad Filat, care a spus la un post de televiziune că ar fi fost partajată şi funcţia de preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie. „Vedeţi că nu e. De ce umblăm cu fofârlica. Nu a fost niciun secret în aceste anexe”, a menţionat Mihai Ghimpu. Acesta susţine că partajarea funcţiilor în stat de către AIE a început de la împărţirea comisiilor parlamentare şi desemnarea vicepreşedinţilor comisiilor parlamentare.

    Mihai Ghimpu susţine că ar fi gata să renunţe la funcţia de preşedinte al legislativului în condiţiile când ar putea fi ales şeful statului. „De împărţit nu am cu nimeni nimic. Dar să nu uităm că actul guvernării fără funcţii înseamnă că ai responsabilitate în faţa oamenilor, dar nu ai pârghii. Mie nu îmi plac oamenii care vor putere absolută şi nu sunt mulţumiţi de ce le-a dat Dumnezeu. Noi am avut discuţii la formarea AIE. Cu scârţ a semnat atunci Vlad Filat Acordul de constituire a AIE”, a mai spus Mihai Ghimpu.

    www.info-prim.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com