• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Proiectul liberalilor privind interzicerea fast-food-ului în apropierea şcolilor a fost avizat pozitiv de Comisia Juridică

    Proiectul liberalilor privind interzicerea fast-food-ului în apropierea şcolilor a fost avizat pozitiv de Comisia Juridică

    17.11.2011  

    Comercializarea produselor alimentare de tip fast-food în apropierea instituţiilor şcolare ar putea fi interzisă. Vorbim despre alimentele bogate în grăsimi, sare, zahăr, îndulcitori şi aditivi alimentari. Iniţiativa liberalilor în acest sens a fost avizată pozitiv de Comisia Juridică.

    În cazul în care proiectul propus de liberalii Valeriu Munteanu şi Vadim Cojocaru va fi aprobat de Parlament, gheretele în care se vând asemenea produse nu vor mai putea fi deschise în incinta şcolilor şi a liceelor, dar şi în imediata apropiere a acestora, în raza de 100 de metri.

    Totodată, în cele existente, proprietarii vor fi obligaţi să înlocuiască produsele fast-food cu alimente sănătoase. În lista produselor nesănătoase, comercializate în fast-food-uri, liberalii au inclus ciocolata, bomboanele, cerealele îndulcite, sucurile carbogazoase, chips-urile sau snacks-urile. Lista exactă a produselor nocive urmează să fie stabilită de către Ministerul Sănătăţii.

    De asemenea, proiectul propune sancţionarea celor care nu vor respecta noile prevederi cu amenzi ce variază între 200 şi 3000 de lei.

    www.publika.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com