• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Schimb de experienţă la nivel internaţional privind implementarea inovaţiilor în sfera tehnologiilor ecologice

    Schimb de experienţă la nivel internaţional privind implementarea inovaţiilor în sfera tehnologiilor ecologice

    17.11.2011  

    În perioada 15-17 noiembrie, la Tel Aviv, Israel, se desfăşoară cea de VI-a Expoziţie Internaţională şi cea de-a III-a Conferinţă Internaţională privind Tehnologiile de Apă, Energie Regenerabilă şi Controlul de Mediu. La acest  eveniment Republica Moldova este reprezentată de către ministrul mediului Gheorghe Şalaru şi viceministrul mediului Radu Bajureanu.

    Scopul întrunirii constă în schimbul de experienţă privind implementarea inovaţiilor în arena tehnologiilor ecologice. În cadrul Conferinţei se desfăşoară 13 sesiuni în paralel cu 3 tematici majore: energia alternativă, inovaţiile în domeniul apei şi tehnologiile de mediu.

    Pe agenda de lucru a Conferinţei sunt înscrise următoarele subiecte: Facilitarea implementării soluţiilor inovatoare în infrastrucură; Dincolo de apă şi energie - noi orizonturi pentru eco-inovare; Rolul Guvernului în comercializarea tehnologiilor inovative de energie; Economii de energie în staţiile de epurare; Sectorul de apă naţional - strategii de administrare a apei în condiţiile deficitului; Creşterea competitivităţii regionale privind gestionarea durabilă a apei; Inovarea durabilă inspirată de natură; Rolul platformelor internaţionale în introducerea de noi tehnologii; Implementarea inovaţiei academice.

    Conferinţa Internaţională privind Tehnologiile de Apă, Energie Regenerabilă şi Controlul de Mediu reprezintă un element important în procesul de dezvoltare durabilă a sistemelor de aprovizionare cu apă potabilă a localităţilor din Republica Moldova.

    www.mediu.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com