• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Dorin Chirtoacă: Dodon încearcă să fugă de răspundere penală pentru falsificarea actelor

    Dorin Chirtoacă: Dodon încearcă să fugă de răspundere penală pentru falsificarea actelor

    14.11.2011  

    Dorin Chirtoaca nu crede spuselor lui Igor Dodon care a declarat că extrasul din Monitorul Oficial al României a fost falsificat de către membrii PCRM pentru a-l împiedica să câştige alegerile. "Igor Dodon vrea să fugă de la răspunderea penală şi civilă", a declarat Dorin Chirtoacă.

    "Nu cred că Dodon este sincer. Dânsul vrea să fugă de răspunderea penală. Prin faptul că a recunoscut, poate beneficia de anumite circumstanţe atentuante pentru că la Procuratură a fost depus un denunţ calomnios", a spus Dorin Chirtoacă.

    Totodată, primarul susţine că Igor Dodon încearcă să fugă şi de răspunderea civilă, amintind de faptul că în campania electorală i-a solicitat fostului comunist să procure 100 de troleibuze noi pentru locuitorii municipiului în calitate de despăgubiri şi să-şi ceară scuze de la locuitorii municipiului Chişinău pentru că i-a minţit.

    "Să se prezinte atât la procuratură, cât şi în instanţa de judecată pentru a recunoaşte oficial faptul că a prezentat informaţie falsă în timpul campaniei electorale", a conchis Chirtoacă.

    În campania electorală pentru alegerea primarului de Chişinîu, Igor Dodon a prezentat un extras din Monitorul Oficial al României prin care se arată că la cumpărarea celor 100 de troleibuze din Belarus, ar fi rămas la o firmă intermediară din România un comision de 2,5 milioane de euro. Ulterior, Procuratura a declarat că extrasul a fost falsificat, iar Dorin Chirtoacă i-a cerut lui Igor Dodon să cumpere troleibuze pentru Chişinău în calitate de despăgubiri.

    www.inprofunzime.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com