• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Studenții liberali au lansat Campania ”Acces liber studenților locatari în cămine la orice oră”

    Studenții liberali au lansat Campania ”Acces liber studenților locatari în cămine la orice oră”

    14.11.2011  

    Luând în considerație Rezoluția Conferinței Republicane a II-a a Clubului Studenților Liberali privind modernizarea căminelor studențești și libertatea studenților de a intra în cămine la orice oră, pentru care au votat peste 400 de delegați, studenți de la majoritatea universităților din Republica Moldova, anunțăm lansarea campaniei ”Acces liber studenților în cămine la orice oră”.

    Decizia vine în urma desfășurării în lunile mai și iunie a campaniei ”Din Ușă în Ușă”, în cadrul căreia studenții liberali au interacționat cu studenții din căminele studențești. Potrivit studenților, asigurarea accesului liber la orice oră în cămin pentru locatari este o practică internațională și europeană, care va oferi studenților un confort psihologic și posibilitatea de a se bucura din plin de viața studențească, care include pe lângă studii și distracții. De asemenea, va fi soluționată problema accesului în cămin a studenților care lucrează pe timp de noapte. În prezent studenților locatari le este restricționat accesul între orele 23.00 și 6.00.

    Campania ”Acces liber studenților în cămine la orice oră” va avea două etape. Prima etapă începe astăzi și va dura 2 săptămâni, timp în care studenții liberali vor colecta semnături în susținerea inițiativei în toate căminele studențești. A doua etapă reprezintă totalizarea listelor de semnături și înaintarea cererilor însoțite de listele de semnături către rectoratele universităților și către Ministerul Educației al Republicii Moldova.

    Vom informa comunitatea de studenți și reprezentanții mass-media privind răspunsurile și deciziile pe care le vor lua rectoratele universităților și Ministerul Educației al Republicii Moldova.

    Gheorghe Chironachi, președinte al CSL ”Universitatea de Stat din Moldova”

    Ion Bargan, președinte al Clubului Studenților Liberali

    Prima semnătură în susținerea inițiativei

    Mai multe foto AICI.

    Departamentul Comunicare al Clubului Studenţilor Liberali

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com