• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Tinerii artişti plastici din Moldova, premiaţi de Ministerul Tineretului şi Sportului

    Tinerii artişti plastici din Moldova, premiaţi de Ministerul Tineretului şi Sportului

    14.11.2011  

    „Aşa cum celebrul poet Grigore Vieru a ştiut că nu există bariere de comunicare cu copii şi a avut curajul să abordeze, în poezia sa pentru copii, şi teme care par a se preta mai degrabă poeziei pentru maturi, aşa şi organizatorii concursului de artă plastică „Ni-i vârsta zbor de pasăre măiastră” au reuşit să apropie tinerii de valorile culturale, naţionale şi, dacă doriţi – europene”, - a declarat Ministrul Tineretului şi Sportului, Ion Cebanu, în cadrul unui dialog cu tinerii artişti plastici din republică.

    La concursul de artă plastică „Ni-i vârsta zbor de pasăre măiastră”, organizat de Compania publică „Teleradio-Moldova”, în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului şi Biblioteca publică „Ovidius”, au fost prezentate 70 de lucrări ale 35 de autori, elevi şi studenţi la Colegiul de artă „Alexandru Plămădeală”, Colegiul de construcţie, Colegiul tehnologic, Universitatea Liberă Internaţională din Moldova şi Liceul republican de arte plastice „Igor Vieru”, iar învingătorii au luat premii de la 500 la 900 de lei.

    „Sunt mândru de aceşti tineri care au darul de la Dumnezeu de a crea ceva frumos şi mă bucur că vocaţiile lor au fost făcute publicului exact astăzi, de Ziua Internaţională a Tineretului. Cu aceeaşi ocazie le doresc tuturor tinerilor să fie mai insistenţi şi să-şi promoveze talentele, care neapărat vor fi apreciate de societate. În acest sens, Ministerul Tineretului şi Sportului vă va fi mereu un partener de nădejde”, - a mai declarat Ion Cebanu.

    De notat că scopul concursului a fost susţinerea şi încurajarea tinerilor, care îşi consacră timpul liber unor pasiuni şi activităţi frumoase, precum ar fi arta plastică. Ministerul Tineretului şi Sportului a decis susţinerea proiectului şi a desemnat 3000 de lei pentru premierea tinerelor talente.

    www.mts.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com