• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Dorin Chirtoacă despre soluţia pentru depăşirea crizei politice şi alegerea preşedintelui

    Dorin Chirtoacă despre soluţia pentru depăşirea crizei politice şi alegerea preşedintelui

    04.11.2011  

    ,,Ce s-a întâmplat astăzi arată că suntem pe drumul cel bun și că există o nouă viziune a celor care se plasează pe stânga eșichierului politic despre cum trebuie să funcționeze lucrurile în societatea noastră”, așa a comentat primarul general al municipiului Chișinău Dorin Chirtoacă plecarea din PCRM a fostului candidat la funcția de primar Igor Dodon. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă de vineri, 4 noiembrie.

    Dorin Chirtoacă presupune că următoarea mișcare pe care o va face Igor Dodon va fi preluarea Partidului Socialiștilor, condus de Valentin Crâlov, după care construirea unor relații cu stânga europeană și respectiv, o relație la fel de bună, cu partidele de orientare social-democrată.

    Primarul a mai spus că în prezent în AIE există o ,,debandadă”, iar în cazul în care nu se va reuși alegerea șefului statului, imaginea celor trei comuniști care s-au retras din PCRM  ,,va crește ca pe drojdii”. ,, Așa cum alții cresc într-un an, aceștia vor crește într-o zi”, a subliniat Dorin Chirtoacă.

    Anterior Dorin Chirtoacă a declarat că soluția pentru depășirea crizei politice ar fi "Dodon și Greceanîi". "O formulă de depășire a crizei politice ar fi ca Igor Dodon și Zinaida Greceanîi, care sunt disidenți în PCRM, să voteze candidatul propus de AIE”. Astăzi la conferința de presă, Dorin Chirtoacă a spus că a fost vizionar și ar putea fi ,,Nostradamus de Chișinău”.

    ARENA reamintește că deputații comuniști Igor Dodon, Zinaida Grecianîi și Veronica Abramciuc au anunțat vineri, 4 octombrie, despre părăsirea din rândurile PCRM, scopul acestei decizii fiind evitarea alegerilor anticipate, stabilitatea politică și reformatarea guvernării.

    www.arena.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com