• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Deputat liberal ameninţat cu răfuiala fizică de un comunist

    Deputat liberal ameninţat cu răfuiala fizică de un comunist

    30.09.2011  

    Deputaţilor care vor lipsi nemotivat de la şedinţele Parlamentului li se va tăia salariul pentru acea zi. Proiectul de lege a fost înaintat de către Partidul Liberal şi a fost aprobat în primă lectură cu 50 de voturi. Fracţiunea PCRM a votat împotrivă.

    „În practica parlamentară a Republicii Moldova este utilizat boicotul şedinţelor Parlamentului pe perioade îndelungate de timp, ceea ce trebuie calificat ca încălcare flagrantă a obligaţiilor de a respecta cu stricteţe Constituţia şi legile în vigoare”, a declarat Preşedintele Comisiei juridice, numiri şi imunităţi, Victor Popa.

    Actualmente, deputaţii care boicotează şedinţele legislativului îşi ridică salariul în volum deplin. „Considerăm boicotul ca fiind un motiv neîntemeiat şi, din aceste considerente, deputaţii care boicotează şedinţele Parlamentului sau admit absenţe nemotivate, trebuie sancţionaţi nu numai cu reţinerea indemnizaţiei pentru participarea la şedinţele Parlamentului şi a comisiilor permanente, dar şi cu reţinerea salariului pentru zilele lipsă”, a declarat Victor Popa.

    (...)

    Liberalul Valeriu Saharneanu a declarat că acest proiect este unul „antiparazit”. „Toţi paraziţii trebuie să iasă din Parlament”, a menţionat acesta, fapt care l-a supărat pe comunistul Oleg Reidman. „По морде не хочешь?”, l-a ameninţat parlamentarul.

    Deputatul PL, Valeriu Munteanu, a declarat că Valeriu Saharneanu a fost ameninţat cu răfuială fizică şi PL solicită scuze. Totodată, Valeriu Munteanu a dat o explicaţie, precizând că paraziţii sunt acele persoane care trăiesc din munca altcuiva. „Nu înţeleg de ce vă supăraţi”, li s-a adresat deputaţilor comunişti.

    Mihai Ghimpu a propus ca banii care nu vor fi plătiţi deputaţilor pentru lipse nemotivate să fie transmişi bătrânilor sau caselor de copii.

    După discuţii, proiectul a fost promovat cu 50 de voturi. 

    www.info-prim.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com