• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Iurie Nastas: În CMC riscul de a ajunge la anticipate este evident

    Iurie Nastas: În CMC riscul de a ajunge la anticipate este evident

    26.09.2011  

    La mai bine de trei luni de la alegerile locale, Consiliul Municipal este în continuare nefuncțional. Mărul discordiei îl constituie solicitarea colegilor comuniști de a obține toate comisiile în consiliu. Situația este și mai gravă în condițiile în care PCRM nu este dispus să negocieze. Lucrurile nu se mișcă și, în acest ritm, riscul de a ajunge la anticipate este evident.

    Spuneam într-un material anterior că alianța are o poziție atât decentă, cât și legală. În condițiile în care are 25 de consilieri din 51, solicită 3 comisii din 7. Este o poziție rezonabilă, care are la bază orice norme doriți – legale sau ale bunului simț. Am adus ca exemplu situația din Parlament, unde, aflați în opoziție, comuniștilor le-au revenit cele mai multe comisii pentru că au cel mai mare număr de mandate. După aceleași criterii, în consiliu le-ar reveni 4.

    PCRM umblă, însă, cu acuzații grave și nefondate, potrivit cărora alianța ar fi încercat să cumpere un consilier pentru a obține majoritatea. Nu mai vorbim aici de sumele fabuloase vehiculate și de faptul că dl. Grițco nu a putut spune nici măcar cine i-a făcut o astfel de “ofertă”. Astfel, în stilul lor, comuniștii încearcă să distragă atenția de la gravele probleme care există – nefuncționalitatea consiliului și imposibilitatea ca acesta să se reunească și să înceapă a lucra.

    Din moment ce s-au proclamat și sunt câștigătorii alegerilor locale, iar puterea în legislativul local le aparține, ar fi logic ca tocmai ei să își dorească și să inițieze negocieri cu alianța pe problemele dificile care există. Ei nu numai că nu doresc, dar nu răspund nici la apelurile alianței de a se așeza la masa de discuții.

    Luptele și ambițiile politice, la care asistăm în Parlament, nu ar trebui să se manifeste și în consiliu. Pierdem timp prețios și există riscul să ajungem să ne confruntăm, din nou, cu un scrutin electoral în capitală. Iar asta nu-și dorește nimeni – nici cetățenii, nici partidele. Dacă se va ajunge aici, responsabilitatea îi va reveni, în exclusivitate, Partidului Comuniștilor.

    http://nastas.md/

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com