• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Zinaida Ermurachi - primarul liberal cu merite deosebite în administraţia publică locală

    Zinaida Ermurachi - primarul liberal cu merite deosebite în administraţia publică locală

    13.07.2011  

    În raionul Ialoveni, la alegerile din iunie a fost alese doar două femei primar. Una din ele este Zinaida Ermurachi, primar de Malcoci din partea PL, care a obţinut acum cel de al patrulea mandat. Saptămâna aceasta, ea a fost apreciată cu „Medalia pentru merite deosebite în administraţia publică locală”, distincţie oferită de „Congresul autorităţilor locale din Moldova”.

    Studiile juridice i-au permis, ca după absolvirea Universităţii de Stat din Republica Moldova să se angajeze în satul natal în calitate de secretară al Consiliului local. Funcţie de mare responsabilitate pe care a deţinut-o 9 ani de zile.

    A devenit pentru prima oară primar cu 12 ani în urmă, când satul Malcoci se confrunta cu grave probleme. Grădiniţa nu activa, drumul spre gimnaziu era într-o stare deplorabilă, dar nici clădirea acestuia nu se afla într-o stare mai bună-avînd ferestrele şi uşile putrede, acoperişul spart, şi nu exista conexiune nici la gaze şi nici la apă. Probemele satului Malcoci, acumulate de mulţi ani, necesitau o urgentă soluţionare. Zinaida Ermurachi nu a facut decât să se apuce de muncă.

    Nu a fost uşor, şi numai ea ştie prin câte a trecut şi câtă muncă a depus pentru ca astăzi locuitorii satului Malcoci să se bucure de o localitate gazificată, în care gimnaziul are uşi şi ferestre termopan, acoperiş nou şi cazangerie conectată la gaze, iar gradiniţa care activează în permanenţă se bucură de un sistem de încalzire nou, cazangerie conectată la gaz şi de o sală de festivităţi, recent reparată capital. Printre edificiile reparate se mai numără casa de cultură şi oficiul medical, iar drumurile sunt şi ele pe cale de reparaţie, pas cu pas.

    Pentru următorii patru ani şi-a propus continuarea proiectelor începute, printre care putem enumera: reparaţia drumurilor, reparaţia monumentului istoric, amenajarea unui parc în centrul satului, deschiderea muzelui satului şi amenajarea teritoriului gimnaziului şi al gradiniţei.

    Desigur, nu este numai efortul Zinaidei Ermurachi, dar implicarea de care dovadă şi uşile pe care le deschide mereu pentru satul Malcoci a făcut posibilă realizarea acestor lucrări.

    Cristina Coceban, www.ialovenionline.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com