• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Festivalul "Eminesciana" la a 25-a ediţie

    Festivalul "Eminesciana" la a 25-a ediţie

    11.07.2011  

    După ce două săptămâni la rând a fost amânat din cauza ploilor, festivalul “Eminesciana” a avut loc! În cea de-a zecea zi a lui Cuptor, sute de oameni s-au întâlnit pentru a-l sărbători pe geniul poeziei române – Mihai Eminescu.

    Evenimentul a început festiv, cu depuneri de flori la bustul acestuia şi la cel al lui Grigore Vieru. Grupul de simpatizanţi ai operei eminesciene au mărşăluit prin oraş, în semn de mare şi importantă sărbătoare.

    După depuneri de flori la busturile celor doi genii, a urmat festivitatea în sine dedicată în exclusivitate lui Mihai Eminescu. Aceasta s-a desfăşurat în poieniţa numită "km 6" de lângă localitatea Scoreni. La ea au fost prezenţi oficialii raionului şi primăriei Străşeni, artişti, funcţionari publici, elevi, profesori, dar şi oameni simpli.

    La manifestarea artistică au participat solişti, ansambluri vocale şi instrumentale, colective de dansatori de la noi şi de la Chişinău. Toţi l-au cântat şi omagiat pe “luceafărul” poeziei române. De asemenea, gospodinele şi gospodarii din satele Straşeniului s-au întrecut în măiestria croşetatului, sculptatului şi pictatului în cadrul unei expoziţii organizate în poiană.

    Operele de arta ale straşenenilor, dar şi talentul incomparabil al acestora au fost înalt apreciate de către un şir de oaspeţi de seamă, printre care:  poeţii Nicolae Dabija şi Ion Hadârcă, actriţa Ninela Caranfil şi primarul capitalei Dorin Chirtoacă.

    "Eminesciana" este unul dintre cele mai importante festivaluri organizate în raza raionului, iar în acest an a fost organizată o ediţie jubiliară, a douăzeci şi cincea la număr.

    www.straseni.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com