• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  (foto)Dorin Chirtoacă: Chișinăul trebuie să fie o capitală culturală

    (foto)Dorin Chirtoacă: Chișinăul trebuie să fie o capitală culturală

    26.05.2011  

    Dorin Chirtoacă însoţit de Lucia Culev, şefa direcţiei Cultură din cadrul Primăriei municipiului Chişinău a vizitat Şcoala de Arte ,, V. Poleacov”, unde a avut o întâlnire cu profesorii de la școlile de artă din capitală.

    Dorin Chirtoacă a apreciat realizările direcţiei Cultură, precizând că pe parcursul a patru ani au fost puse pe picioare o serie de proiecte ambiţioase care au ameliorat situația în acest domeniu.

    „Chişinăul trebuie să fie o capitală culturală, vom susţine toate proiectele ce vor veni la municipalitate, vom investi în cultură, avem nevoie de o generație sănătoasă. Ca să realizăm acest lucru avem nevoie de susţinerea voastră , dorinţă avem, ambiţie la fel, trebuie să continuăm proiectele începute și în paralel să demarăm altele noi,, a precizat Dorin Chirtoacă.

    Lucia Culev a vorbit despre situația critică din domeniul culturii de acum patru ani, remarcând efortul pe care la depus municipalitatea pentru soluționarea problemelor stringente.

    „S-au renovat sălile din incinta mai multor şcoli de artă, s-au schimbat geamurile şi uşile, s-a instalat un nou sistem de încălzire, am reuşit să cumpărăm instrumente muzicale pentru o parte din şcolile de muzică. Nu am reuşit să rezolvăm problemele tuturor instituţiilor,e imperativ ca în următorii patru ani să continuăm reformele pe care le-am inițiat.

    Dorin Chirtoacă a răspuns la întrebările celor prezenți, menţionând că nu vrea să facă promisiuni electorale, fiindcă nu  îi este caracteristic. I-a îndemnat  pe cei adunaţi în sală să opteze nu doar pentru candidatura sa la funcţia de primar dar şi pentru echipa PL din CMC pentru a reuşi fără obstacole politice să fie realizate toate proiectele propuse.

    La final candidatul PL a primit un buchet de flori din partea profesorilor, fiind aplaudat pentru rezultatele înregistrate în pofida piedicilor și presiunilor la care a fost supus, asigurându-l că merită să fie susţinut nu doar de profesori şi intelectuali ci de întreaga capitală.

      

      

    Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com