• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  (foto)Echipa comuniştilor nu s-a prezentat la meci

    (foto)Echipa comuniştilor nu s-a prezentat la meci

    13.05.2011  

    Dorin Chirtoacă, candidatul PL la funcţia de Primar General al municipiului Chişinău, împreună cu echipa de consilieri municipali PL, au aşteptat astăzi în zadar echipa de consilieri condusă de contracandidatul comunist Igor Dodon, pentru a juca un meci de fotbal. Echipa comunistă a refuzat invitaţia adresată ieri de Dorin Chirtoacă de a juca un meci de fotbal la Stadionul Republican, demolat în perioada guvernării comuniste, după ce ieri a refuzat şi invitaţia de a participa la dezbateri publice despre soluţiile identificate pentru Staţia de epurare a apelor  uzate.


    „Au dat dovadă de neseriozitate şi se joacă de-a v-aţi ascunselea prin Chişinău. Este o nouă înfrângere pentru ei. Atunci când cineva nu se prezintă la meciul stabilit se consideră înfrângere, 3:0. Concluzia este că nu avem nici cu cine juca şi nici unde juca. Au refuzat deja două invitaţii ale noastre şi 4 invitaţii ale presei”, a comentat Dorin Chirtoacă pentru reprezentanţii mass-media absenţa echipei comuniste.


    Echipa PL a venit echipată corespunzător pentru meciul de fotbal, purtând tricouri cu inscripţia „Eu votez primarul şi echipa PL”. După ce s-a aliniat şi a salutat respectuos adversarii absenţi, echipa PL a bătut mingea, într-un meci simbolic, printre ruinele rămase din Stadionul Republican.


    În context, Dorin Chirtoacă s-a referit la starea dezastruoasă în care se află Stadionul Republican, precizând că Republica Moldova a rămas fără stadion după ce acesta a fost demolat în perioada guvernării comuniste. „Acestea sunt rezultatele guvernării comuniste: un stadion distrus, lăsat în paragină. Sportivii noştri nu au unde se antrena şi nici nu pot fi desfăşurate competiţii sportive la nivel naţional şi internaţional. Este, de fapt, acelaşi stil de distrugere şi la Valea Morilor, şi la Staţia de epurare, şi la Stadionul Republican”, a menţionat Dorin Chirtoacă.


    „Nu putem juca un meci ca la carte deoarece împrejurările de aici nu ne permit acest lux, de aceea i-am invitat pe contracandidaţi pentru a vedea soluţiile privind reconstruirea acestui stadion”, a declarat Ion Gabura, candidat PL la funcţia de consilier municipal.


    Potrivit lui Dorin Chirtoacă, soluţiile care au fost identificate pentru reconstrucţia stadionului se regăsesc în priorităţile sale de activitate pentru următorul mandat. Este vorba de crearea unui parteneriat public-privat şi respectiv construcţia unui stadion olimpic.  Primarul degrevat a precizat că negocierile cu investitorii străini au început deja, urmează să fie identificată locaţia, fie pe terenul actualui Stadion Republican, fie pe alt teren mai mare ca suprafaţă, care ar permite existenţa unei infrastructuri mai largi decât cea existentă anterior.

      

      

      

    Departamentul Comunicare şi Imagine al PL

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com