• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  (foto)Anatol Şalaru a participat la lansarea Deceniului Securităţii Rutiere

    (foto)Anatol Şalaru a participat la lansarea Deceniului Securităţii Rutiere

    11.05.2011  

    Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor Anatolie Şalaru a participat astăzi la evenimentul de lansare a Deceniului acţiunilor în domeniul securităţii rutiere, desfăşurat în Piaţa Marii Adunări naţionale din Chişinău, sub egida Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

    În opinia  Ministrului Anatol Şalaru siguranţa rutieră prezintă un aspect de interes pentru toţi cetăţenii, deoarece fiecare dintre ei contribuie la creşterea siguranţei pe drumurile publice.

     
    Potrivit lui Anatolie Şalaru, deşi măsurile luate de autorităţi şi-au dovedit eficienţa, accidentele de circulație, prin efectele lor, constituie o problemă socială, care afectează nu doar sănătatea populației, ci şi întreaga societate la nivel global. „În condiţiile în care siguranţa rutieră a fost văzută constant ca o consecinţă nefericită a sistemului de transport şi deci implicit ca o problemă a acestui sector, este necesar de a întreprinde un complex întreg de măsuri pentru redresarea situaţiei din domeniu”, este de părere ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor.


    Este foarte important crearea unui parteneriat viabil între toate grupurile-cheie în societate, mediul guvernamental, privat şi non-guvernamental, având un interes puternic în îmbunătăţirea siguranţei rutiere, precizând că această schemă a fost testată şi uncţionează excelent în multe ţări UE şi trebuie pusă în aplicare şi în Republica Moldova, devenind punctul forte în intervenţiile de siguranţă rutieră.

     
    Manifestarea de astăzi sperăm că va pune bazele unei conlucrări eficiente şi va atrage atenţia asupra problemei siguranței la trafic, deoarece scopul de bază al tuturor este reducerea numărului de accidente rutiere, precum şi a numărului de persoane traumatizate şi nu trebuie să uităm că ,,Viaţa are mereu prioritate””.

      
    În Republica Moldova, conform datelor statistice preliminare, mortalitatea cauzată de accidentelor rutiere a constituit 13,2 decese la 100 mii de locuitori, ceea ce constituie 12,5% din totalitatea de traume şi otrăviri. Conform estimărilor Ministerului Afacerilor Interne, pe parcursul anului 2011 se atestă o diminuare a numărului persoanelor decedate în accidente de circulaţie cu 12,1%, iar a celor traumatizate cu 4,0%, comparativ cu perioada analogică a anului precedent.


    În luna martie 2010 Republica Moldova a fost semnat rezoluţia Organizaţiei Naţiunilor Unite privind declararea anilor 2011-2020 „Decada acţiunilor în domeniul siguranţei rutiere” şi asumarea responsabilităţilor ce decurg din aceasta, printre care şi obiectivul de a reduce cu 50% a numărului accidentelor până în anul 2020.

      

      

      

    mtid.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com