• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Instituțiile de copii vizitate de Mihai Moldovanu în vizorului autorităților

    Instituțiile de copii vizitate de Mihai Moldovanu în vizorului autorităților

    07.02.2011  

    În debutul şedinţei, vicepremierul, liberalul Mihai Moldovanu a informat asistenţa că în ajun a efectuat o vizită de documentare la cîteva instituţii pentru copii: penitenciarul nr.11 şi Centrul de plasament medical-pedagogic din Bălţi, Gimnaziul-internat din satul Căzăneşti, raionul Teleneşti.

    Mihai MOLDOVANU a menţionat, că dacă la ultimele două instituţii există condiţii relativ bune, atunci la penitenciarul din Bălţi condiţiile de întreţinere a minorilor nu sînt la nivelul cuvenit.

    În cadrul şedinţei au fost examinate rezultatele activităţii Consiliului Naţional pentru Protecţia Drepturilor Copilului în anul 2010. Conform informaţiei prezentate de instituţiile din domeniu, pe parcursul anului trecut au avut loc trei şedinţe ale Consiliului, fiind create două grupuri de lucru pentru a asigura un caracter permanent al activităţii în domeniu. Autorităţile şi-au exprimat convingerea că, în continuare este necesar de a unifica eforturile autorităţilor centrale, ale autorităţilor publice locale şi ale partenerilor de dezvoltare, ale întregii societăţi întru consolidarea familiei.

    Agenda şedinţei a inclus şi chestiunea privind repatrierea copiilor identificaţi fără însoţitori legali peste hotarele Republicii Moldova.

    Valentina BULIGA, ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, a precizat că pe parcursul anului 2010 au fost organizate 27 de misiuni peste hotare, fiind repatriaţi 67 de copii moldoveni, 33 dintre care au fost aduşi din Federaţia Rusă şi 30 din Ucraina. Valentina BULIGA  a relatat despre intenţia de a elabora proiecte-acord cu guvernele Federaţiei Ruse şi Ucrainei privind cooperarea în domeniul repatrierii copiilor.

    În cadrul şedinţei a fost aprobat şi planul de activitate al Consiliului pentru anul 2011.

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com