• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Mihai Ghimpu: "Tinerii au fost cei, care au dorit schimbarea în Republica Moldova"

    Mihai Ghimpu: "Tinerii au fost cei, care au dorit schimbarea în Republica Moldova"

    23.12.2010  

    Mulţumesc tuturor cadrelor didactice, inclusiv de la Liceul Teoretic "Mihai Viteazul", care prin munca lor zilnică au contribuit şi contribuie în continuare la educarea unei generaţii de cetăţeni, care-şi cunosc istoria, limba, identitatea şi valorile naţionale. Anume datorită lor noi am reuşit schimbarea în Republica Moldova, care în final ne va duce în marea familie a popoarelor europene.

    Declaraţia a fost făcută astăzi de Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, Preşedintele Parlamentului, în cadrul vizitei sale de lucru la Liceul Teoretic "Mihai Viteazul".

    Potrivit şefului statului, schimbările produse în ultima perioadă de timp se datorează tinerei generaţii, care doreşte să trăiască într-o societate de drept, bazată pe respectarea valorilor şi principiilor democratice. "Tinerii au fost cei, care au dorit schimbarea în Republica Moldova, demonstrîndu-ne, prin curajul şi perseverenţa lor, că victoria poate fi obţinută numai în condiţiile unei consolidări a tuturor cetăţenilor, indiferent de etnie sau stare socială", a accentuat Preşedintele Mihai Ghimpu.

    Referindu-se la programele de viitor, Mihai Ghimpu a menţionat că conducerea Republicii Moldova va depune toate eforturile pentru continuarea procesului de reformare şi modernizare a Moldovei în toate domeniile, inclusiv cel al educaţiei, creînd condiţii moderne de studii şi activitate atît pentru tineri, cît şi pentru cadrele didactice.

    În opinia lui Mihai Ghimpu, numai în urma unei schimbări pînă la capăt, iniţiată de Alianţa pentru Integrare Europeană, va fi posibilă soluţionarea problemelor în societatea noastră, lichidarea sărăciei şi integrarea europeană a Republicii Moldova. "Doresc să-mi văd poporul liber şi în picioare, dar aceasta o putem face numai împreună", a specificat şeful statului.

    În timpul vizitei de lucru la liceu, Preşedintele Mihai Ghimpu s-a familiarizat cu condiţiile de studii ale elevilor, baza didactică, asistînd şi la un spectacol de colinde, prezentat de copii cu prilejul sărbătorilor de iarnă. Pe lîngă cadourile oferite elevilor cu ocazia sărbătorilor de iarnă, şeful statului a transmis Liceului Teoretic "Mihai Viteazul" un set de literatură didactică.

    Serviciul de presă al Preşedintelui Republicii Moldova

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com