• Abonare la noutăţi
      

  vezi mai mult

  Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
  10.01.2016     
  Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
  13.11.2015     
  Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
  02.10.2015     
 • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  (video)Realitatea TV i-a acordat Preşedintelui Mihai Ghimpu premiul de excelenţă

  (video)Realitatea TV i-a acordat Preşedintelui Mihai Ghimpu premiul de excelenţă

  16.12.2010  
  Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, Preşedintele Parlamentului, a intrat în posesia premiului de excelenţă a celei de-a VI-a ediţii a Galei „Zece pentru România”, organizată de postul Realitatea TV, acordat pentru schimbarea politică fundamentală produsă în Republica Moldova.

  Mulţumind organizatorilor pentru acordarea premiului, Preşedintele Mihai Ghimpu a menţionat că acesta vine să ilustreze eforturile statului nostru de a se moderniza şi europeniza şi este, de fapt, o distincţie acordată cetăţenilor Republicii Moldova. „Anume cetăţenii Republicii Moldova sunt cei care au demonstrat în ultimul ani şi jumătate că opţiunea pro-europeană este cîştigătoare pentru ţara noastră”, a accentuat Mihai Ghimpu.

  În opinia şefului statului, anume cetăţenii Republicii Moldova, prin votul său acordat partidelor democratice atît la alegerile din 29 iulie 2009, cît şi în cadrul scrutinului din 28 noiembrie curent, au indicat cursul de dezvoltare a ţării noastre în viitor. Potrivit lui Mihai Ghimpu, prin acest vot cetăţenii au spus limpede şi credibil că podurile spre trecut au fost rupte, iar parcursul Republicii Moldova este înainte, spre Uniunea Europeană.

  „Sunt convins că actualele negocieri, care se desfăşoară între trei partide se vor încheia cu o guvernare pro-europeană care va duce viziunea integrării europene a Republicii Moldova pînă la capăt”, a declarat Mihai Ghimpu în timpul galei de premiere.