• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Copii ai democraţiei, susţineţi echipa PL, cea care luptă cu adevărat pentru valorile democratice

    Copii ai democraţiei, susţineţi echipa PL, cea care luptă cu adevărat pentru valorile democratice

    18.11.2010  

    „Îmi doresc ca tinerii să rămână în Republica Moldova şi să contribuie la dezvoltarea şi prosperarea ei, dar nu să plece peste hotare, în căutarea unui loc de muncă, a unei vieţi decente şi a unui viitor european. PL îşi asumă responsabilitatea să promoveze diverse iniţiative legislative şi proiecte pentru ca Republica Moldova să fie atractivă pentru tineri şi ei să nu plece peste hotare. Copii ai democraţiei, susţineţi echipa PL, cea care luptă cu adevărat pentru valorile democratice”. Declaraţia a fost făcută de Preşedintele PL Mihai Ghimpu şi lansată în cadrul unei întâlniri electorale cu studenţii şi profesorii de la Colegiul Naţional de Viticultură şi Vinificaţie, la care au participat şi locuitorii oraşului Stăuceni.

    În context, Mihai Ghimpu a menţionat că este esenţial să ducem schimbarea până la capăt şi împreună să ne hotărâm prezentul, deoarece viitorul cetăţenilor Republicii Moldova este „toţi pentru Europa, Europa pentru toţi”, acesta fiind şi sloganul de campanie a PL. Mihai Ghimpu a precizat că fără contribuţia tinerilor este imposibil de mişcat lucrurile în direcţia valorilor democratice şi de construit un viitor european, iar acest lucru a devenit clar după evenimentele din 6-7 aprilie 2009. „Schimbarea până la capăt înseamnă că pe pământul nostru trebuie să revină, în sfârşit dreptatea şi adevărul. Cei care au furat, au jefuit averea poporului, cei care au omorât şi au torturat tinerii la 7 aprilie 2009, iar acum se prefac că nu ştiu nimic, trebuie să fie traşi la răspundere”, a menţionat Preşedintele PL.

    Mihai Ghimpu a adus la cunoştinţa celor prezenţi la întâlnire că doar într-un an de guvernare a Alianţei pentru Integrare Europeană Republica Moldova beneficiază de o deschidere fără precedent din partea Uniunii Europene şi a structurilor europene, iar acest sprijin urmează a fi folosit în beneficiul cetăţenilor noştri, astfel încât în maximum doi ani să fie liberalizat regimul de vize, în condiţiile în care vor fi implementate reformele democratice, iar cetăţenii moldoveni să circule fără vize în Europa. Potrivit Preşedintelui, foarte important în acest sens este reforma justiţiei, „care trebuie să activeze în baza legilor, dar nu a puterii şi banilor”. „Reforma justiţiei va preveni ameninţările pentru democraţie, va asigura stabilitatea instituţiilor statului, supremaţia legii, va înlătura influenţa factorilor de decizie din sfera politicului, va consolida securitatea naţională”, a mai spus Mihai Ghimpu.

    Cei prezenţi la întâlnirea electorală au luat cunoştinţă de platforma electorală a PL şi au adresat întrebări Preşedintelui Mihai Ghimpu, cele mai multe vizând situaţia social-economică şi politică actuală şi măsurile propuse de PL pentru redresarea sau depăşirea blocajelor existente. Totodată, profesorii de la Colegiul Naţional de Viticultură şi Vinificaţie din Chişinău au solicitat sprijin pentru soluţionarea unor probleme acumulate pe parcursul mai multor ani, precum dotarea tehnico-materială adecvată a instituţiei, reparaţia cantinei, care este închisă de mai multă vreme, reparaţia şi modernizarea căminelor pentru elevi şi profesori. În final, profesorii şi-au exprimat convingerea că ajungând în Parlament, echipa PL va face tot posibilul pentru ca Republica Moldova să prospere.

    Departamentul de Comunicare și Imagine al PL

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com