• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Corina Fusu s-a întâlnit cu cetăţenii din Străşeni şi Donduşeni

    Corina Fusu s-a întâlnit cu cetăţenii din Străşeni şi Donduşeni

    17.11.2010  

    Vicepreşedintele Partidului Liberal, Corina Fusu s-a întâlnit duminică, 14 noiembrie, cu cetăţenii din raionul Străşeni, respectiv din satele Tătărăşti, Ştejăreni şi Ţigăneşti.

    La întâlnirea cu sătenii din Tătărăşti, unul dintre participanţii la întâlnire, jurnalistul George Mârzenco, le-a oferit celor prezenţi o scurtă culegere de materiale documentare şi publicistice, care prezintă perioada deportărilor din localitate, cuprinzând şi extrase din dosarele victimelor regimului comunist. Merită menţionat faptul că din localitatea Tătărăşti, fiecare al şaptelea locuitor a fost deportat. Tot atunci, disidentul Alexandru Şoltuianu, împuternicit de Preşedintele României, le-a înmânat urmaşilor sătenilor deportaţi Crucea Comemorativă a României.

    La Stejăreni şi Ţigăneşti, Corina Fusu a prezentat realizările şi priorităţile Partidului Liberal şi a discutat cu localnicii despre problemele lor specifice, cu scopul de a găsi cele mai viabile soluţii. Dintre acestea, cea mai stringentă problemă s-a dovedit a fi cea a infrastructurii, precum şi lipsa unui mijloc de transport care să facă legătura cu centrul raional Străşeni. De asemenea, locuitorii celor două sate s-au plâns de condiţiile proaste în care sunt nevoite să activeze grădiniţile de copii şi casele de cultură.

    Marţi, 16 noiembrie, deputatul PL a vizitat satele Briceni şi Rediul-Mare din raionul Donduşeni. Din discuţiile pe care Corina Fusu le-a purtat cu Liviu Scorâescu,  preşedintele filialei locale a PL şi cu localnicii, s-au evidenţiat lipsa locurilor de muncă, starea precară a edificiilor culturale din sat, precum şi depopularea accelerată a localităţii.

    La întâlnirea din satul Rediul-Mare, au participat academicianul Ion Dediu, originar din localitate şi regizorul Vadim Prodan, care au vizitat gimnaziul din sat, după care au avut o întâlnire cu autorităţile locale şi cu sătenii. Cele mai importante probleme relevate pe parcursul discuţiilor au ţinut de sistemul gazificare, canalizare şi apă potabilă. Deputatul Corina Fusu le-a propus autorităţilor locale iniţierea unui proiect de restaurare a casei de cultură şi a parcului din preajma localităţii, de o importanţă istorică. De asemenea, academicianul Ion Dediu a propus instituirea unui premiu în domeniul ştiinţelor exacte pe care să-l acorde personal celor mai buni elevi ai gimnaziului.

    În faţa gării din Donduşeni a fost instaurat un monument în forma unei cruci din piatră, în memoria victimelor regimului totalitar sovietic de ocupaţie. Acesta cuprinde numele a peste 200 de persoane care au fost deportate din localitate. Merită menţionat faptul că duminică, 21 noiembrie, monumentul va fi inaugurat cu participarea reprezentanţilor Partidului Liberal din localitate.
     

    Departamentul de Comunicare și Imagine al PL

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com