• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Mihai Ghimpu: „AIE este cointeresată în organizarea şi desfăşurarea unor alegeri parlamentare libere şi corecte”

    Mihai Ghimpu: „AIE este cointeresată în organizarea şi desfăşurarea unor alegeri parlamentare libere şi corecte”

    03.11.2010  

    Alianţa pentru Integrare Europeană este cointeresată în organizarea şi desfăşurarea unor alegeri parlamentare anticipate libere şi corecte, deoarece dorim ca cetăţenii să aibă o încredere deplină în formaţiunile politice, care vor veni la guvernare.

    Declaraţia a fost făcută astăzi de Preşedintele interimar al republicii Moldova, Mihai Ghimpu, Preşedintele Parlamentului, în cadrul întrevederii cu Peter Eicher, şeful misiunii OSCE de monitorizare a alegerilor parlamentare anticipate din 28 noiembrie 2010.

    Preşedintele Mihai Ghimpu a accentuat că Alianţa va depune toate eforturile pentru organizarea şi desfăşurarea unor alegeri libere şi corecte, deoarece viitoarea putere trebuie să se bucure pe deplin de încrederea cetăţenilor pentru a avea posibilitatea de a implementa în practică proiectele de reformare şi modernizare a Republicii Moldova. „Numai în condiţiile unei încrederi şi susţineri depline a noii guvernări din partea cetăţenilor va fi posibilă realizarea obiectivelor de relansare a economiei naţionale, atragere a investiţiilor, lichidării sărăciei şi integrării europene”, a specificat Mihai Ghimpu.

    Şeful statului a menţionat că este ferm convins că după scrutinul din 28 noiembrie în Republica Moldova se va instala o stabilitate politică, care va permite noii guvernări să realizeze toate programele de modernizare a statului. „Cetăţenii Republicii Moldova au conştientizat că toate proiectele de reformare pot fi realizate numai în cazul unei consolidări naţionale şi cu susţinerea comunităţii internaţionale, care pe tot parcursul ultimului an a acordat tot sprijinul programelor Alianţei”, a spus Mihai Ghimpu.

    Peter Eicher a menţionat că misiunea pe care o conduce va monitoriza desfăşurarea campaniei electorale, implementarea legislaţiei electorale, activitatea Comisiei Electorale Centrale şi a instituţiilor guvernamentale de resort, precum şi modul de soluţionare a contestaţiilor.

    Oficialul OSCE a accentuat că aceste alegeri parlamentare sînt foarte importante pentru depăşirea crizei politice din Republica Moldova, lucru care va permite, în final, continuarea proceselor de modernizare şi construcţie a unui stat democratic şi de drept.

    presedinte.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com