• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Dorin Chirtoacă cu fală despre capitală

    Dorin Chirtoacă cu fală despre capitală

    13.10.2010  

    De Hramul Chişinăului, piatra comemorativă instalată în PMAN, în memoria victimelor regimului comunist va fi păzită de un filtru de poliţişti, iar accesul către aceasta va fi restricţionat, a declarat primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, în cadrul emisiunii Jurnal Actual, de la Radio Sănătatea.

    Întrebat dacă semnificaţia acesteia nu ar fi cumva umbrită de cheful din faţa Guvernului, primarul a lansat un  apel la bunul simţ al celor care vor veni să sărbătorească de Hramul Chişinăului.

    „E adevărat că au loc şi manifestări cu caracter distractiv în PMAN, dar peste tot în lume în locuri publice există monumente cu anumită semnificaţie, dar piaţa poate fi folosită pentru diferite manifestări. Este important să nu se joace hora în jurul ei şi să ne purtăm cuviincios”, a declarat primarul capitalei.

    De asemenea, Dorin Chirtoacă a declarat că, după mulţi ani, este pentru prima dată când municipiul Chişinău se dezvoltă în ansamblu. Potrivit acestuia,  până în prezent, pe de o parte se construiau drumuri sau se reparau edificii, pe de altă parte întreprinderile municipale acumulau foarte multe pierderi. Acum acestea nu au profit, dar nu mai lucrează în pierdere.

    Privind venirea preşedintelui României, Traian Băsescu, Dorin Chirtoacă a spus că aceasta este sigură în proporţie de 80 la sută.

    „Pe parcursul acestei zile se va şti precis, pentru că agenda preşedintelui român este încărcată şi pot apărea situaţii imprevizibile”, a precizat edilul.

    În prezent, a mai spus edilul capitalei, primăria finanţează parţial statul Republica Moldova, pentru că acoperă cheltuielile pentru întreţinerea poliţiei municipale, pentru  compensaţiile la căldură, ajutorul social pentru călătoria în transportul public, asigură creşterile salariale şi  finanţarea suburbiilor, bani care ar trebui să vină din bugetul statului.

    Radio Sanatatea

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com