• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Mini stadion pentru soldați

    Mini stadion pentru soldați

    13.09.2010  

    Un teren de fotbal cu suprafaţă artificială a fost inaugurat în premieră în Armata Naţională luni, 13 septembrie, în cadrul programului Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal „Toţi împreună”.

    Terenul cu dimensiunea de circa 600 metri pătraţi a fost deschis în Brigada de infanterie motorizată „Ştefan cel Mare” din Chişinău. Lucrările de amenajare au demarat în luna iulie, iar costul proiectului este estimat la circa 69 mii lei.

    Ministrul Apărării Vitalie Marinuţa a declarat că datorită colaborării cu Federaţia Moldovenească de Fotbal a fost creată o platformă care să sporească dorinţa militarilor Armatei Naţionale de a practica fotbalul, care este cel mai îndrăgit gen de sport din R. Moldova şi întreaga lume.

    „Am convingerea că pe acest teren vom repurta atît victorii în fotbal, cît şi în dezvoltarea caracterelor, deoarece fotbalul ca sport de echipă, promovează prietenia şi fair-play-ul, ne învaţă ce este disciplina şi spiritul de competiţie”, a subliniat ministrul Apărării.

    Vitalie Marinuţa a accentuat că pregătirea fizică constituie o componentă de bază a pregătirii profesionale, iar acest teren de fotbal va deveni cel mai popular loc din unitate, care va fi preferat atît de militari în termen, cît şi de corpul de subofiţeri şi ofiţeri ai Armatei Naţionale.

    De menţionat că terenul inaugurat în Brigada „Ştefan cel Mare” va deveni arena principală pentru campionatul Armatei Naţionale la fotbal. Competiţia este programată să înceapă marţi, 14 septembrie, iar trofeul va fi adjudecat de militarii din garnizoanele Chişinău, Bălţi şi Cahul.

    army.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com