• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  75 de şoferi de microbuze din capitală sancţionaţi de poliţie pentru afişaj electoral al Partidului Liberal

    75 de şoferi de microbuze din capitală sancţionaţi de poliţie pentru afişaj electoral al Partidului Liberal

    16.07.2009  
    În ultimele două zile, poliţiştii au întocmit 75 de procese-verbale şoferilor de microbuze din Chişinău care aveau lipite pe geamuri afişe electorale ale Partidului Liberal. Zeci de şoferi se plâng zilnic de faptul că sunt intimidaţi de colaboratorii poliţiei rutiere, li se întocmesc procese-verbale, iar ulterior li se aplică amenzi de o sută de lei.
    Motivul pentru care sunt reţinuţi şoferii este, potrivit poliţiştilor, lipsa autorizaţiei pentru publicitatea electorală în transport. În acelaşi timp, Regulamentul Comisiei Electorale Centrale permite amplasarea publicităţii electorale pe proprietăţi private cu acordul patronilor de rută şi interzice amplasarea publicităţii electorale pe/în mijloacele de transport public.
    Şoferii se plâng că sunt reţinuţi de poliţişti în plin trafic rutier, sunt intimidaţi, agresaţi, pasagerii din microbuze sunt obligaţi să coboare, iar ulterior poliţiştii fotografiază interiorul şi exteriorul microbuzului, după care dezlipesc afişele PL. Potrivit lor, ei sunt ameninţaţi că vor avea mari probleme dacă nu vor scoate afişele electorale şi dacă ulterior vor plasa altele.
    Partidul Liberal atenţionează că şi pe microbuzele de pe ruta Chişinău-Costeşti sunt afişe electorale, cu însemnele Partidului Comuniştilor, iar şoferii acestei rute nu sunt intimidaţi.
    Partidul Liberal consideră că poliţia rutieră încalcă Regulementul CEC şi cere colaboratorilor de poliţie să nu se implice în campania electorală, ci să asigure ordinea publică, oferind siguranţă tuturor cetăţenilor, indiferent de convingeri politice.


    Departamentul de Comunicare al PL

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com