• Abonare la noutăţi
        

    test bloc

  • Prima    /   Documente    /   Declaraţii politice  /  Declaratie privind inaugurarea Cimitirului de Onoare al Eroilor Romani de la Tiganca si pozitia UTCM in aceasta privinta

    Declaratie privind inaugurarea Cimitirului de Onoare al Eroilor Romani de la Tiganca si pozitia UTCM in aceasta privinta

    07.06.2006  

    Tineretul Liberal considera ca secolul XX a fost marcat de confruntarea a doua ideologii totalitare: comunismul si fascismul. Ambele au ramas in istorie ca fiind tragedii ale omenirii care au provocat milioane de jertfe omenesti.
    Inaugurarea Cimitirului de Onoare al Eroilor Romani de la Tiganca reprezinta un omagiu adus celor care au cazut in luptele de eliberare a pamantului stramosesc al Basarabiei.
    Tineretul Liberal considera ca acest eveniment trebuie sa fie un pas premergator inaugurarii si din partea Guvernului Republicii Moldova a unor astfel de monumente de omagiere a celor care au suferit dupa ocupatia din 1940 a Basarabiei, in timpul razboiului sau in perioada postbelica si anume a celor deportati, persecutati si exterminati de catre regimul comunist.
    Constatam cu regret ca UTCM trece cu vederea necondamnarea de catre actuala putere a crimelor comise de regimul totalitar comunist, precum si faptul ca guvernarea nu a ridicat nici macar o piatra in memoria celor exterminati pe timp de pace, pe pamanturile noastre sau in lagarele din Siberia.
    Declaratia UTCM denota faptul ca ei au o viziune foarte ingusta asupra evenimentelor din cel de-al doilea razboi mondial. Sa nu uitam ca in urma razboiului Basarabia a continuat sa fie ocupata, aflandu-se peste 50 de ani sub dictatura comunista. Sugeram UTCM sa tina cont de acest lucru, precum si sa depuna efort pentru condamnarea crimelor comise de regimul comunist.
    In viziunea europeana si conform legislatiei Republicii Moldova participantii la cel de-al doilea razboi mondial sunt egali in drepturi, de aceea toti cei cazuti in lupte, de o parte sau de alta, trebuie sa fie comemorati fara acuze in adresa lor.
     
       
    Tineretul Liberal
               
        Chisinau, 7 Iunie 2006

    Comentarii Adaugă comentariu
    Nume, Prenume *:
    E-mail:
    Comentariu * caractere rămase

    test bloc

  • dsfsdfsdf

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com