• Abonare la noutăţi
        

    test bloc

  • Prima    /   Documente    /   Declaraţii politice  /  DECLARATIE privind impunerea studierii obligatorii a limbii ruse

    DECLARATIE privind impunerea studierii obligatorii a limbii ruse

    23.01.2002  
    Avand in vedere ca guvernantii comunisti sfideaza in mod flagrant dreptul copiilor de a studia limbile straine la alegerea proprie sau a parintilor, drept garantat prin Legea fundamentala si Legea cu privire la invatamant, Partidul Reformei condamna impunerea studierii obligatorii a limbii ruse in scoli si licee. Revenirea la studierea fortata a limbii ruse nu este altceva decat politica imperialista a Rusiei de rusificare continua a romanilor moldoveni. De aceea Partidul Reformei, sustinand cerintele pedagogilor, parintilor, protestantilor din Piata Marii Adunari Nationale, cere Ministerului Invatamantului anularea ordinului cu privire la predarea obligatorie a limbii ruse in scoli si licee.
    Precum dreptul de a alege studierea limbii straine apartine parintilor, iar rusificarea tinerei generatii de catre guvernantii comunisti nu poate fi oprita doar prin actiunile unui partid, Partidul Reformei face apel catre toti parintii sa opuna rezistenta studierii fortate a limbii ruse. “Copiii sunt ai Dvs si decizia va apartine! Nici un popor nu are viitor daca nu-si apara copiii, limba, istoria, cultura, identitatea - realizari cucerite cu lacrimi si sange.”
     Partidul Reformei cheama toti cetatenii, care recunosc pericolul lichidarii identitatii romanesti, sa se ridice in apararea cuceririlor democratice si nationale.
    Totodata atragem atentia guvernantilor comunisti ca prin suspendarea activitatii unei miscari sau a unui partid politic nu vor putea strangula democratia si dragostea fata de neam. Anii de ocupatie ruso-sovietica au demonstrat ca, in orice clipa, din sanul poporului nostru s-au gasit oameni, care au preluat stafeta luptei pentru eliberarea noastra nationala.
    Partidul Reformei considera ca toti cetatenii, indiferent de etnie, care locuiesc pe teritoriul Republicii, au nevoie nu de rusificarea copiilor bastinasi, care poate duce la ciocniri interetnice, ci de o viata decenta, fara crime, mafie, coruptie, demagogie.
    Puterea, care nu poate crea aceasta viata, dar dicteaza, inclusiv copiilor, nu mai poate reprezenta poporul si trebuie sa-si dea demisia, altfel ...
     
    Mihai Ghimpu, 
    Preşedinte.     
    Chişinău, 23 ianuarie 2002
    Comentarii Adaugă comentariu
    Nume, Prenume *:
    E-mail:
    Comentariu * caractere rămase

    test bloc

  • dsfsdfsdf

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com