• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Raport de activitate al Dlui Gheorghe Galbură, în calitate de viceministru al Apărării pentru anul 2016
    26.01.2017     
    Iurie Chirinciuc a făcut BILANȚUL unui an la guvernare în calitate de Ministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor
    26.01.2017     
    Corina FUSU a făcut BILANȚUL unui an la guvernare în calitate de Ministră a Educației
    26.01.2017     
  • Prima    /   Activitate Publică    /   Guvernamentală  /  Corina Fusu, Ministrul Educației participă la Summitul WISE (World Inovative Summit for Education) care se desfășoară la Doha, Statul Qatar

    Corina Fusu, Ministrul Educației participă la Summitul WISE (World Inovative Summit for Education) care se desfășoară la Doha, Statul Qatar

    04.11.2015  

    În perioada 4-5 noiembrie 2015, dna Corina Fusu, Ministrul Educației participă la Summitul WISE (World Inovative Summit for Education) care se desfășoară la Doha, Statul Qatar. Din delegația Republicii Moldova la Summit face parte dna Cristina Boaghi, viceministru al educației. 
    WISE 2015 este prima Conferință globală, organizată după ratificarea de către ONU a Obiectivelor Globale de Dezvoltare Durabilă și este organizată de către Fundația Qatar (Qatar Foundation) sub egida Seikha Moza bint Nasser, Președinta Fundației. La eveniment au participă circa 1500 de persoane, între care experți, lideri educaționali, factori de decizie din sfera educației, politicului și businessului din circa 100 de țari ale lumii.
    Ediția 2015 a WISE, desfășurată sub genericul „Investiții pentru impact: Calitatea educației pentru dezvoltarea durabilă și creșterea economică”, a fost inaugurată de Excelența Sa Seikha Moza bint Nasser și Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Michelle Obama, care au abordat subiecte ce țin de provocările actuale în domeniul educației la nivel regional și mondial, angajamentele asumate din perspectiva Obiectivelor Globale de Dezvoltare Durabilă, dar și subiecte ce țin de educația de calitate și șanse egale pentru toți copiii din perspectiva gender.

    În cadrul Summitului dna Ministru Corina Fusu, alături de alți miniștri ai educației, dar și factori de decizie din domeniul educațional va participa la discuții și va împărtăși experiența privind reformarea sistemelor educaționale naționale pentru asigurarea creșterii economice, sporirea angajării tinerilor în contextul dezvoltării durabile.
    Agenda include o sesiune cu participarea miniștrilor educației prezenți la eveniment, cu tema Creșterea Economică, Angajarea și Educația, în cadrul căreia dna Ministru Corina Fusu va ține un discurs despre promovarea reformei în sistemul Învățământului Profesional Tehnic din Republica Moldova, reformă care are drept țintă corelarea dintre cererea pieţei forţei de muncă naționale, dar și internaționale, precum și pregătirea specialiștilor din sectorul IPT.

    Evenimentul se conturează și ca o bună ocazie de a stabili relații cu factori de decizie din întreaga lume, miniștri, manageri și alți actori din domeniul educației în scopul promovării reformelor, proiectelor internaționale, dar și atragerii investițiilor pentru sectorul educațional național. 
    În context, menționăm că Forumul oferă posibilități inedite de a deveni parte a comunității educaționale mondiale și platformei de comunicare WISE. Astfel, nu numai în cadrul evenimentului, dar și pe parcursul întregului an Ministerul Educației va rămâne conectat la cele mai inovative și creative idei care se diseminează în cadrul acestei platforme de comunicare.

    Sursa: www.fb.com/MinisterulEducatieiRM

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com