print
Reforma procuraturii și alegerea unui procuror general integru și independent a fost compromisă total
30.10.2019
1901 Accesări

Reforma procuraturii și alegerea unui procuror general integru și independent a fost compromisă total.
Cerem demisia ministrului justiției, Olesea Stamate, anularea rezultatelor “preselecției” și desființarea comisiei simulate a Guvernului!

1. O listă de numai 4, din 20 de candidați pentru a doua etapă de concurs la CSP, este o batjocură față de noțiunea de concurs și denotă că lucrurile sunt aranjate. Este evident că Gribincea și Stoianoglo au fost scoși în față de ACUM și PSRM, ceilalți doi, Crîșmaru și Soltan, fiind de umplutură în lista scurtă.

2. De ce alături de Gribincea nu se regăsește Gligor, ambii fiind din generația nouă, și având o prestație la același nivel de ani de zile? Cine a decis să fie numai patru în lista scurtă? Este evident ca toți cei 16, eliminați abuziv din etapa a doua a “concursului”, au fost înlăturați pentru a nu crea probleme, la CSP, tandemului ACUM-PSRM, Gribincea - Stoianoglo, menționati mai sus.

3. De ce alți juriști reputați nu au dreptul să se prezinte la concursul de la CSP? Aceasta este o îngrădire abuzivă a dreptului unei persoane să acceadă la o funcție publică.

4. Inițial, s-a anunțat că etapa de preselecție făcută de comisia Guvernului este pentru a nu admite persoane incompatibile în etapa a doua (cu probleme de integritate sau cele care au făcut partizanat politic). Cu ce este mai “integru și mai apolitic” Stoianoglo, față de toți ceilalți, el fiind vicepreședinte al Parlamentului și deputat în 2009–2010 și 2010–2014, din partea PD?

5. Noi avem turul doi la Primărie sau la Procuratura Generală, de fapt? Acest aranjament este și mai murdar, și mai cinic decât toate de până acum. Iar faptul că acest “concurs” este suprapus cu campania electorală pentru locale și mai ales Chișinău, arată că atât ACUM, cât și PSRM se tem să fie deconspirați.

Copyright © 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.