print
CECEM Chișinău nr. 1 tergiversează examinarea contestației depuse de PL împotriva candidatului PSRM Ion Ceban
18.10.2019
689 Accesări

La data de 17 octombrie, PL a depus o contestație la CECEM Chișinău nr.1, în care s-a menționat că în data de 13 octombrie 2019, la Cruzești, Ion Ceban, candidatul PSRM la funcția de primar general al mun. Chișinău, deschis, în fața tuturor, a dat 1000 de Euro, în biserică, fapt confirmat de preotul comunei Cruzești Vitalie Bruma, care a primit acești bani, spunând că suma a fost dată din partea familiei Ceban. Dovadă fiind și confirmarea făcută de Vitalie Bruma pe rețeaua de socializare Facebook.

Acest fapt contravine grav legislației electorale și prezintă o cumpărare de voturi nepermisă de legislația electorală, art 41 din Codul Electoral al RM arată clar (5) Concurenţilor electorali li se interzice să ofere alegătorilor bani, să le distribuie fără plată bunuri materiale, inclusiv din ajutoare umanitare sau din alte acţiuni de binefacere.

Cu toate că am cerut excluderea lui Ion Ceban din cursa electorală și remiterea contestației organelor de drept, au trecut deja două zile, iar contestația PL nu a fost încă examinată.

Acest fapt încalcă principiile unor alegeri libere și democratice, anume prin inacțiunile organelor electorale care tolerează încălcarea gravă a legislației electorale.


Este posibil ca imaginea să conţină: text


Este posibil ca imaginea să conţină: text

Copyright © 2020 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.