print
VIDEO/Poziția Partidului Liberal cu privire la turul II al alegerilor locale
21.10.2019
698 Accesări

 

Într-un briefing de presă susținut de președintele PL, Dorin Chirtoacă, dânsul a menționat că, ”pentru turul al II-lea, îndemnăm cetățenii să voteze împotriva lui Ceban, nu pentru Năstase, dar împotriva lui Ceban”

 

 Dorin Chirtoacă a mai declarat că nici Andrei Năstase, nici Ion Ceban, nu merită să fie în turul II, deoarece aceştia au facut un pact de neagresiune şi formează o alianţă cu Partidul Socialiștilor.


„La aceste alegeri am observat că aveam un vot rațional, conștient, exact ca în Europa. (…) În mun. Chișinău Paridul Liberal și-a reconfirmat poziția de lider în consiliul municipal dar și în consiliul municipal în ansamblu, și anume poziția a treia, în condițiile dure care au fost, în condițiile unei campanii electorale fraudate. (…) Reiterăm poziția noastră că nici unul dintre cei doi, Năstase și Ceban, nu merită să ajungă defapt în turul 2. Să nu uităm că cei doi fac parte din coaliția de la putere. În turul doi este următorul clasament: Ion Ceban, Andrei Năstase şi subsemnatul, ceva previzibil, cu toate că noi ne-am fi dorit să mergem noi în turul doi (…) Îndemn clar, împotriva lui Ceban, împotriva lui Dodon. Prin ceea ce face acum PL, încercăm să contruim democraţia corectă în Moldova”, a declarat Dorin Chirtoacă.


Președintele PL a anunțat că Partidul Liberal este gata oricând să facă un congres, care să fuzioneze într-un singur partid pro-european și unionist toate partidele care își dorescun viitor european în cadrul României Mari. „Suntem dispuși la discuții cu orice formațiune, ori persoană, în condițiile în care acceptă un format democratic de consolidare a forțelor unioniste”.


Copyright © 2020 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.