print
Inacțiunile și complicitatea guvernului Sandu care duc la menținerea statului captiv
29.07.2019
1763 Accesări

PL cere renunțarea la concursul ilegal pentru procurorul general interimar, organizarea căruia nu este prevăzută în nicio lege. Condiția impusă ca la acest concurs mimat să participe doar procurori, din start crează premise ca în această funcție să ajungă o persoană din anturajul lui Dodon și Plahotniuc, or este cunoscut faptul că din cei 635 de procurori, peste 600 au semnat pentru susținerea guvernului Filip, în plină lovitură de stat din iunie, curent.

Ceea ce ține de votul în diaspora, considerăm că doar două zile pentru votare sunt măsuri insuficiente, iar asta nu va rezolva problema cozilor interminabile. PL propune ca să fie introdus votul anticipat și votul prin corespondență, precum și votul electronic. Totodată, să fie întocmit registrul alegatorilor din Diaspora pe baza codului numeric personal (IDNP), unic pentru fiecare cetațean al RM.

În altă ordine de idei, PL condamnă violențele și arestările în masă ale cetățenilor ruși care au ieșit să protesteze pentru a-și exprima nemulțumirea față de fraudarea alegerilor locale și persecutarea candidaților din partea opoziției, care nu sunt lăsați nici să se înregistreze în calitate de concurenți electorali. Regretăm că nu există nicio reacție a guvernului RM pe acest subiect.

De asemenea, este regretabil faptul, că guvernul nu a avut nicio reacție și nu l-a demis pe ministrul Voicu, polițist torționar de la 7 aprilie, care a declarat că vede în Rusia ”un aliat de încredere„ pe când trupele de ocupație ale acestui ”aliat” staționează ilegal pe teritoriul RM.

Constatăm lipsa de reacție a guvernului cu privire concertul preconizat pentru 24 august de către Dodon, la care vor participa reprezentanții Dumei de Stat și cu privire la preluarea retransmiterii a televiziunii ”Pervîi Canal” de către una dintre cele două TV ale lui Dodon finanțate cu 700.000 pe lună din Rusia, la fel ca și PSRM.

Ținând cont de toate acestea, cerem revenirea la sistemul de vot proporțional și anunțarea alegerilor anticipate, ca fiind unica soluție pentru revenirea la democrație și menținerea cursului european.


 

Copyright © 2021 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.